Tuesday, March 13, 2012

Our 5th trip : BALI | day 4 |

salam semua....
okehh,,masih x abis2 cite Bali kau kann..lantakkk
aku sebenarnya da pening buat assgmnt yg x siap2 tu,,so curik masa sikit...
untuk hari ke-4 iaitu last day..xda apa sangat nk diceritakan..jgn risau..
gambar pon x byk..flight kami pukul 1.55pm..
so pagi2 kami da kemas sume barang n check out..bangun pon lmbt sikit..
pastu mcm biasa pegi bfast bnda yg sama untuk terakhir kalinye..waaa,,seronotttt nye..
pasni xde makan megi goreng lagi..yeayy!
sementara tggu pak ian amik,,kami lepak2 je kat lobi..
pastu teringat,,ehhh,,kita x round lagi kat hotel ni kan..
acara wajib jadi model hotel la apa lagi..jom layannnn

ko tgkkk..gmbr kat sign hotel pon x berkesempatan amik hari pertama..bz bebenor gamaknya


kolam ada 4 termasuk kids pool

gym pon ada
ok la,xde ape yg menarik sangat...facilities lain mcm bilik seminar,dewan tu suma ada la..aku x amik gambar pulak sbb ada org tgh berkursus time tu...so rate aku utk hotel ni ok la.. 3.5/5...
x lama pastu pak ian pon smpai..so kami ke HR Hotel untuk pick up pasangan perantin baruu itu..
flight mereka petang,tp dorang ada 1 lagi tour untuk ke Uluwatu yg 1st day aku pegi tu..so kene checkout awal jugak...
pak ian kata sementara tggu dorang,g la jenjalan dlm tu..
hmm kami pon apalagi..masuk sajaaa... ;)

posing je,x beli..sbb da beli yg dipakai tu..







ok,,x banyak tmpt pon kitorang round..sbb takut lewat..pak ian nk bawak kitorang beli kek lapis lagi..

lepas pada tu,berposing kat tmpt wajib..dpn lobby hotel kat gitar2 nih...





dorang pon da keluar,,moh bergambar sekali ;)

panas sangat time nih tau..aku da x larattttt

moh la kita beransur dengan melompat lebih tinggi!! yeayyyy ;)
mule2 sblm pegi Bali mmg niat di hati nk stay kat HR hotel ni..
tp bile digodek2 aku mcm x bape berkenan pulak..xtau la knp tp tu pada pendangan mata aku..
dengan harga die n rupa bilik mmg aku rasa x padan la..so baik aku amik yg lagi better kan..
hotel tu pon untuk tido je,,siang2 mmg nan hado la nk bercanda dlm bilik..ok la ok la...
lepas tu perjalanan diteruskan untuk ke kedai jual kek lapis..

kat sana sepanjang masa la jem,jalan pulak kecik..adehhh,,rimas aku nengok
ouhhh,,gmbar kat kedai kek x amik pulak..
sbb nk cepat,,aku pon kelam kabut..main amik je,rasa pon ala2 je..
tp kek lapis sana sedap jugak...x manis mcm kek lapis sarawak..
setelah selesai memborong kek 3 kotak,perjalanan diteruskan ke airport..


sesampai di airport,kami bersalam2an arab la...tuka2 emel bagai..
tetiba ada sepasang chinese ni datang.. "from malaysia?" berkali2 die tnya aku n en suami..
kitorang pon mengiyekan jela..
die ckp die pon dari malaysia..nk ikot masuk..die x tau..
ehhh,,mcm kitorang ni tau pulak kan...
tp x pela..katanya 1 Malaysia..perlu la bantu membantu..
sepanjang berjalan kat airport tu membebel je cina ni tau..die dah berumur sikit..
en suami dah naik bosan nk layan..haha,,saba jela..
dah la jauh pulak menapak tu..
selesai imgresen sume kami pon menuju ke pintu gate untuk berlepas..time tu pukul 12 lbh..
ohh ya,,indonesia ada aiport charge ye..sorang Rp150,000..convert sendiri..mmg cekik darah kann..
selesai ke toilet bagai,terus meluru nk masuk ruang menunggu..
tp hampa..x blh masuk ok..kene tggu pulak kat luar..adehhh,,sedikit hangin time tu..
yela,,airport nye x besar mana..melangok pulak dulu jauh dari pintu gate tu..
dah dgr announcement baru kami gerak ke sana balik..
da setel cek beg segala,kami duduk tunggu dan tunggu..

airport Bali tepi laut tau,,tu sbb panasssss

tepat jam 1.55pm flight kami selamat terbang meninggalkan bumi Bali, Indonesia..
 masa perjalanan balik kami x amik meal..ingt nnti bli dlm flight je..lagipon nk blk msia,,
kalau lapa blh makan kat LCCT je... (bajet x lapar la)
sekaliiiii,,flight blm terbang lagi perut dah berbunyi mcm2 lagu..
en suami kata xpela,kang kita bli makanan..
org sebelah en suami ada pre book meal,,sedapp nye bauuu..
kitorang ni plak seat blh thn belakang..hmmm melepasss la jawabnye..
yg depan2 tu da shopping makanan,,smpai belakng tinggal troli jela..hampaaaaaaaaa



nahhhh,,ni sedih tinggalkan Bali atau x dapat makan???hehehe
masa tu mmg lapa abis,,apa yg blh kami lakukan adalah tidoooooo....
siap dah terbayang2 smpai je kang nk mkn mcd!3 hari x jmpa ayammmm..nyumm2,,sedapnyeeee..
flight mendarat around 5pm cm gitu...
selesai sume,smbil2 menunggu adik ipar dtg pick up kami bedal mcd smpai lebam..
siap pesan kat adik ipar lmbt sikit pon xpe..kitorang ni dah mcm pelarian kebuluran dahh..
arghhhh,,nikmat ok dapat ayam!hahaha

ok la,tamatla sudah cerita ceriti di Bali...
apa yg blh aku katakan,,Bali mmg best!n 4h3m tu mmg x cukup sebenarnya..
aku ni pantai kat Bali tu pon x pegi..mmg suruh datang lagi la tu..
hehehe,,,mmg nk dtg lagi ponggggg..insyllh ada rezeki x kemana..
next time kalau datang Bali nk ddk Villa2 yg blh merambangkan mata nk memilih..
sgt byk choice kauuu...time tu baru blh melakukan aktiviti di pantai sahaja..

*planning untuk tahun ni sangatlah byk..smpai rasa x blh kejar..nk ke sana,nk ke sini..
alhamdulillah dengan limpahan rezeki yg Kau berikan kpd kami...

sekian

No comments: