Wednesday, March 7, 2012

Our 5th trip : BALI | day 3 |

salam semua
selamat hari rabu...hehe
ok mari sambong cerita di Bali..
utk hari yg ke-3 ni merupakan hari kemuncak bagi segala2nya..
dan jugak tour yang dinanti2kan oleh kami..
sbbnye akan ke tmpt yg famous amosss di Bali..jom kita terjahh


seperti biasa,,bangun pagi,bfast benda yg sama n tggu pak ian amik kami...ni dlm van yg super duper selesa..van ni boleh memuatkan 14 org, tp kami 8 org je termasuk supir dan pak ian..sgt la syokkk

Bali di pagi hari..padi mmg tepi2 jalan je..
lokasi pertama,,Pura di Taman Ayun..lama jugak perjalanan ke sini..kitorang smpai terlelap2,,dah tu tibe2 smpai,pak ian terus bukak pintu van..mau x mamaiiiii....
ececeecehh,,sejuk ke??nan hadooooo
naik ke atas tmpt apa ek??aku pon x tau nk describe mcm mana..
tp kalau ada pape terjadi,mereka akan bunyikan kayu nih...masih mamai bile dah naik atas pon...ampunnn
pemandangan dari atas..so greeny..i loikeeeee ;) mana2 kawasan pura kat sni mmg landskap terbaikkkkk..x dinafikan
pompuan ni da panassss hati

berjalan mengelilingi pura..x da apa yg menarik pon..





pak ian tanpa rasa bosan bercerita sejarah,,pot pet pot pettt..
tp mcm biasa,en suami je yg melayan..aku sebok dok amik gambau je..heheh
ok,,lokasi seterusnya,,tmpt yg ditunggu2..Bedugul...jommmm

perjalanan jauh jugak..jalan mcm nk g CH..tibe2 ternampak signboard nih...wahh!ni menandakan tmpt ni sejukkkk..terus bukak tingkap kuakan tgn.. jakun gilakkk tp x sejuk sangat la..dingin2 je,,mungkin da tengahari..

tadaaaa,,,da sampeyyy...pintu masuk pura2 ni sume sama je..mesti pattern cmtu
hihii

cantek bukannn,,cuaca pon agak baik..


toinkkk toinkkk..hehe,,ehh,,en suami pakai apa tu??haa,,kat sini ada khidmat photographer..yg mana pakai kamera dslr mcm kita2 jugak..aku amik la,,bayar bape ek,,aku da lupe,lbh kurang rm5 la,siap cuci n frame ngade2 tu kan..saja je kenang2an..so mas photog tu bagi la pakai tengkolok die..ni guna kamera aku..

gedik2 laki bini
pose2

pastu dapat lunch kat sini..pemandangan mmg cantekkk

makanan je x cantek..megi3..nasib bawak ikan bilis goreng mak...



jeng2,,apakah perbezaan??hehe,,sikit je kan..knp snap pic nih??sbb ada insiden yg terjadi..en suami la,,dengan bangganya naik van yg 9136 tu..smbil tu difollow oleh aku dan pak ian membukakan pintu..sekaliiiii,,en suami menjerit..ehhhhh,,trus kua balik..pak ian dengan muka cuak pon mengintai kat dalam..sekali salah van daaaa...pak ian ingt en suami terkejut nmpk bom!cetttt,,ni dari company sama,so haruslah van yg sama..
 ok,perut da kenyang, maka mata pon mula la mcm nk melabuhkan tirai je kan..hehe..next station ialah Tanah Lot...waaaaaaa,,ini pon yg ditunggu2 jugak..kalau pegi Bali x pegi sini mmg rugiiii.... ;)
jom layannn

masa tu panas menerik2
cantekkkkk
cantek lagiiiii

beginilah wajah teruja! ;)
makin lama makin panas je rasa....adehhhhh,tp tetap maintain nk amik gambau

en suami tu tah apa keja la kat bawah nun,,sibuk suruh aku turun amik gambar kat bawah..tp aku mls..aku ckp alaa,,jalan je,,kat dpn lagi cantek2 view nye.. ;)

seee,,siap ada lobang2 lagi,tu tmpt aku gambar pgg payung oren tu..

holloh holohhhhhhhh

yeayyyyy!

menahan panas,,nmpk macam x panas je kann
da sampai...

sesi beromentikkkk

lagi

dan lagi

mana lagi nk pegi tu..hehe,,time ni air tgh surut..so meriah berjalan2..

menggedik lagi


:)
special thanks utk pengantin baru ni..tlg amikkan gambar kitorang..apa yg penting,,kerjasama..hihi
ok,,selesai sudah di Tanah Lot..ikutkan mmg nak lama lagi..tp panas sangat2
pastu pak ian nk kejar masa sbb nk ke tmpt beli ole2,pastu nk dinner lagi..
kami menurut perintah jela..

kami ke krisna..mmg tmpt ole2 sesaja..tp masa x cukup,tmpt tu adalah besar..maka nya kami kelam kabut,main rembat je apa yg ada...
setelah bershopping dan melayang berjuta2 rupiah,,kami dibawa untuk dinner..
mlm tu menu yg agak berbeza daripada biasa...legaaaaa..

kami ke chinese restaurant..makanan not bad..ayam je kami x makan..saba2 wahai hati.. ;)
dah kenyang,,tibalah masa untuk pulang....
kami mintak pak ian drop kami kat Discovery Shopping Mall di pekan Kuta..
sj nk jengah2..malam last kan..

kepenatan,,berehat kejap dpn mall

x de apa yg menarik,mcm shopping mall kita jugak..yg penting SOGO kauuuuu..
lepas tu kami berjalan2 amik angin kat pekan Kuta tu..
mmg ramai umat manusia...
kami menapak je balik hotel..mulanya ingat nk amik teksi,,tp pikir2 balik daripada kena tipu kang,,baik jalan je..
kalau sesat baru carik teksi,,boleh??
hampir sesat jugak,tp kami berdegil tetap mau berjalan balik ke hotel..ada la setengah jam berjalan..
akhirnya smpai dengan selamattt..mmg jauh..hehe
sbb kami x puas hati,,masa di phuket dulu keje berjalan je nk kemana2..kat indonesia ni sedikit takut la..yela,,mana2 pon kene berhati2 kan..tp kami berjaya!hehehehhh...
smpai hotel dlm 10 lbh..abis basah baju,,Bali mmg panas lah..
apa lagi terus mandi dan tidurrr....

ok,,hari ke-4 iaitu last day di Bali akan update di entry lain..
sekian ;)

No comments: