Wednesday, March 28, 2012

Giveaway Present!

salam rabu... ;)
okay,,masih ingat entry INI ???
kan aku join Giveaway Kak Neena di blog nye I'm Yourss...
so aku telah memenangi tempat pertama!
pertama ye,,korang x silap baca,,mmg menang tempat PERTAMA! hehhhh ;D
x caye cer tengok NI
sebenarnya x sangka pon blh menang,,n aku pon 1st time join giveaway2 ni disebabkan masa tu teramat la bosannggg..so aku suke konsep Treasure Hunt tu..makanya aku menjoinkan diri..

untuk pemenang pertama,hadiahnya ialahhhhhh..............

Aigner 100ml body lotion! (tp aku rasa kak neena salah tgk kot..sbb besar gedabakk..kat kotak pon tulis 200ml) bau mmg bestttt,,,wangi,segarrrrr,,syokkkk ;)
dengan ini saya merakamkan ucapan terima kasih kpd kak Neena sbb buat giveaway ni n present nih..
sukeeeee! (benda free mmg suke) cehhhhh ;)

sekian

Tuesday, March 27, 2012

Congrats!


salam..
selamat hari selasa..
moga hari ni mood lebih baik dari semalam..hehehh..
ok,,just nk share cerita weekend aritu..
jumaat malam sah lah cousin aku abg Elmee menjadi suami kepada kak Nora..
ni family belah ayah aku..
yg menarik nye cousin aku ni dok kat taman aku je..Taman Tuanku Jaafar.
n wife die pon sama,dok TTJ jugakk..cuma berlainan fasa je..sweet kan..hahah,,sonang kojo..x yah g jejauhhh

nak dijadikan cerita,induk aku cakap,mereka ni berkenalan masa kak nora jual nasi lemak kat tepi smpg rumah die..
abg elmee ni pulak keje kapal.so jarang ada kat darat..bila balik tu die ni pegi la membeli nasi lemak kat kak nora..haaaa,,,itu la starting nye..hehe
dan kak nora ni pulak aku mmg kenal.sbb masa kecik dulu aku ngaji ngan ayah die,,die pon penah jadi sifu ajar aku ngaji..mmg x sangka..
da lama gilak dorang ni berkawan..8 thn..dpd aku sekolah..
sbb penah kantoiiii,,masa tu biasa la budak2 sekolah ni kan..meronda je naik moto vroom2..
lalu depan rumah induk aku ni,,sekali nmpk dorang kat depan rumah..haaaa,,,dah dapat tangkap..
smpai aku da abis sekolah,masuk poli,keje,kahwin,baru dorang ni kawen..huishhhhhhh...
papepon congrats to both of you..
selamat melayari bahtera perkahwinan dan semoga kekal hingga akhir hayat.. ;)
dah,jom layan gambo
saat dinikahkan

beautiful kak nora ;)



okay,,nikah jumaat malam tu di kediaman kak Nora,,resepsi nye hari ahad tu..

berat hokehhhh,,da la panas


 kacak sungguh abg mi! ;)



sama cantek sama padan ;)
luvly Nek Yam..kalau rindu arwah Nenek,tgk muka Nek Yam blh hilang rinduuu..muka sama je lbh kurang
ok,,pelamin cantekk ;) resepsi belah lelaki pada sabtu ni pulak

sekian

Monday, March 26, 2012

Monday Blues!

salam isninnnn....
okay,,kalau sebut atau menjelang je isnin mesti mcm2 mood ada kan..
for sure mood malassss yang mengungguli cartaaa..kannnnnnn???
mcm aku jugak...ahad pagi tu bukan men syokk lagi..
bila da mlm tu mula laaa..nk menggosok baju malas,nk tido awal malas..segalanya malas lah!

haa,,cmni la rumusan wajah2 org yg malas keja bila isnin datang..heheh...btw,comel x bendalah tu??aku pon x tau apa nama betul tmpt kelip memo nih..hihi,,aku bli kat ikea sabtu lepas..mcm comel je kan..geram nengokk
utk hati ni, aku mmg malas utk segala tugas..smpai nk tgk faks masuk pon aku x lalu tau..
itu sangat melampau..
ok lah,,apa pon korang punye perasaan utk hari isnin,,tetap kene lalui jugak..
so,,happy working all!

*en suami dikuruskan ehhhhh bukan,,dikursuskan minggu ni di Bangi,makanya kene lunch sorang2 lagi..sadissssss ;(

sekian

Thursday, March 22, 2012

Luahan Hati

salam khamis ;)
okayy,,tajuk x hagak2 kan..
ceh3...luahan hati la sangattt..
actually,mak aku sekarang da kene pegi fisioterapi due to kaki die kan da sakit..
sekarang berjalan pakai tongkat..lutut da abis minyak "gris" la cmtu..
masa appointment aritu doc da cakap kalau arthritis ni kebanyakan da serius mmg kene operate!
buat masa ni,doc bagi fisioterapi dulu n masa berfikir 3 ke 4 bulan..
tau x apa fisioterapi tu?exercise!ala2 gym Hospital gitewww..
so kalau dah kene fisio tu makneye every week mesti sekali atau dua kali kene pegi..
masalah aku sekarang ni,aku PA..mmg susah nk keluar mentibangggg..
aku sangat la sedih..xkan seminggu 2x nk amik Cuti Rehat kan..
aishhh,ni sume la yg memeningkan kepalo den...

starting harini aku mintak tolong en suami hantarkan,,sbb die cuti..
nk siapkan tesis die bagai..so mintak tolong la die antakan untuk hari pertama ni..
mak aku blh jalan,,slow la..tp dah kalau hospital kerajaan ni,,parking aku x yah cite la kat korang sume..private pon jalan jauhhh..acaner tu???
nasib dikurniakan suami yg blh membantu..alhamdulillah Ya Allah ;)
aku rasa serba salah,,sbb dulu masa aku sakit,(masalah saraf) mak aku yg anto g fisioterapi..
seminggu 2x..tp ofis mak aku best..die pon da veteren..
aku ni???nk kua selalu kang,,kalau bos x marah,org lain lak yg byk cakap..yela,,kene ganti tmpt aku..
sapa la yg suke nk jadi PA ni kan..saba jelaa...bukan aku suke2 nk kuar tu..dah mmg aku je harapan mak yg ada kat sini.. (anak mithali) ;)
so,harini tgk apa org kat fisoterapi tu cakap..kalau kene dtg tiap2 minggu,mmg kene slow talk la dgn bos..harap die memahami..

semoga kaki mak cepat baikkk..aminnn

sekian

Wednesday, March 14, 2012

NeenaAnuar Giveaway "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"

salam semua..
ok aku ni 1st time teringin pulak nk join giveaway2 ni segala...
giveaway ni dibuat oleh kak neena di blog nye I'm Yourss ituu ;)
blog die mmg best,,mcm2 info ada n yg aku paling suke suda tntunya pasal travelling..
A-Z info die bagi bagi kemudahan kau2 yg nk pegi nnti..


 utk giveaway ni aku xde la nk join sebab hadiah..tp kalau dapat mmg la sukeeee ;)
tp suke konsep nye yg ala2 Treasure Hunt! ouhhh i loikeeee betoiii...
so sape2 yg nk join dah x blh,,sbb da suntuk,,tarikh tutupnye 15 Mac 2012..lain la korang terer

ok jom tgk syarat2 penyertaan

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Contest nie terbuka kepada anda semua yg mempunyai blog & juga FaceBook!  macam mana nak join giveaway nie thru FB?  nanti aku ceritakan!

2. Tiada paksaan utk menjadi follower blog I'm Yourss nie... kalau rasa nak follow silakann.. kalau tak nak pun takpe as long as on any updates about this contest you all are fully aware about it yea.. :)

3. Create 1 Entry (for Blog) / Notes (for FB) khas mengenai giveaway ini dengan tajuk NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"

4. Copy dan letakkan Banner contest ini didalam Entry (Blog) / Note (FB).. dan juga dlm entry / note korang pastikan ade syarat penyertaan + gambar ketiga-tiga hadiah + kesemua gambar soalan A-G.. jgn lupa caption nya perlu dicopykan sekali!  Senang citer apa yg aku bebel kat dlm entry giveaway nie.. ko copy jerk semua sekali dan pastekan ke dalam entry / note korang tuh! :D
5. Kemudian bagi Bloggers... pastikan banner contest nie di letakkan di bahagian sidebar blog anda.. dan juga sila pastikan ianyer di back LINK kan ke blog I'm Yourss nie...     

6.ok, ade 3 Hadiah yg bakal korang menangi....
1st Winner!
Aigner 100ml body lotion!
2nd Winner!
75ml of Jeniffer Lopez body lotion!
3rd winner!
50 ml Aigner body lotion!

7.  Then kalau korang dah complete kan semua syarat2 diatas... as for Bloggers, sila tinggalkan LINK entry contest anda tu di sini.. NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!" ni yer...supaya senang si Neena Gorjes Gonjeng nak gi check korang punyer penyertaan...   as for Facebookers pulak, korang perlu Inbox me at my FB account by giving me your Note link!  Tak kire korang friend or unfriend with me at FB.. yg penting just drop me your Note Link sahaja and make sure that your Privacy Setting for that notes is open for Public.. Then only I can check your notes entry keh! :)

8.  Takde sistem TAG.. if ade your readers yg rasa nak join.. di persila kan! but if korang rasa korang baik hati nak ajak kawan2 korang yg di Blog ataupun di Facebook utk join GA nie dengan TAG some of your friends... no problemo! everybody are most welcome! :)

9.  Cara pemilihan pemenang akan dilakukan berdasarkan pada jawapan yg paling tepat!  Kalau let say ramai yg dapat menjawab dengan tepat.. as usal aku akan gunakan khidmat Random.org!  so biler dah guna random.org tu makanya sapa yg bertuah lah akan dapat hadiah2 wangian seperti diatas nie tadi!

10.  Ok ini part yg paling penting... Dalam memberi JAWAPAN kepada soalan-soalan yg akan aku kemukakan dlm Giveaway ini.. anda DILARANG sama sekali.. aku ulang yer... anda DILARANGGGG sama sekali utk NYATA kan jawapan anda di entry (Blog) or note (FB)!  kenapa aku larang?  coz jawapan korang adelah Rahsia!  nanti org lain yg joint senang2 jek copy paste jawapan korang! tak ke kesian ko dah penat2 belek blog aku.. pastu org lain yg nak joint sesedap rasa gie copypaste! so dengan ini aku isitiharkan jawapan korang Biarlah Rahsia!  Dengan aku jangan lahhh pulak ko rahsiaaa... nanti macam mana aku  nak tahu ko bagi jawapan yg betol atau tidak! haha.. so basically biler korang nak antar LINK entry korang kat aku.. dlm link tu nyatakan lah jawapan korang pada aku... don't worry... link korang aku takkan publish sampai tamat tempoh contest.. akan aku simpan dulu baik2 dlm comments moderation tuh!  as for facebookers pulak.. dah tentu2 biler korang hantar note link korang kat aku secara Inbox.. ia adelah private!  So semua jawapan anda adelah rahsia ok! In case ade jugak yg bagi jawapan kat entry or note korang... ingat.. automatik aku reject penyertaan korang tau! nanti tak adil pada org lain yg nak joint pulak! :)      

10. Tarikh TUTUP Contest pada 15th Mac 2012 pada tepat jam 11.59PM... 
Ok.. syarat penyertaan dah tahu... so now apa yg perlu korang buat?  Biler sebut pasal Treasure Hunt.. maksudnya korang perlu buat kerja hunting lah kan?? haha.. actually sangat simple dan sangat mudah bagi mereka yg membaca blog aku secara tegar! confirm korang tahu jawapannya!  But pada yg tak sure.. or like 50/50 nak kasik jawapan.. don't worry... semua soalan-soalan treasure hunt aku tu ade jawapan nya di dalam I'm Yourss nie! cuma korang kene pi treasure.. carik jawapan yg paling tepat! itu sahaja! mudah kan?? hehe...

So di sini ade 7 soalan yg perlu korang jawab...  make sure korang jawab dengan TEPAT ok! kalau jawapan korang kurang tepat.. ade org lain lagi tepat.. then mungkin korang tak berpeluang utk menang! :)

Here we go for 7 simple question for you to hunt the answer at I'm Yourss!
 
SOALAN A
Dekat butik mana aku beli baju gorjes kesayangan aku nie?
*Sertakan Nama Penuh Butik dan lokasi nya sekali*

SOALAN B
Dimanakah tempat yg gorjes ini?
*Sila nyatakan nama tempat yg dilawati ini dengan lokasinya yg tepat*

SOALAN C
Bilakah tarikh kami berdua miliki iPhone 4?
*Pastikan tarikh berserta tahun diberikan dgn tepat*

SOALAN D

Dimanakah aku beli topi putih yg gorjes itu?
*Sila nyatakan nama penuh kedai dengan tepat*

SOALAN E
Dalam segment Naked Chef at Home aku...
ade satu gorjes resipi aku yg sangatt popular & hit!  sila berikan nama resipi tersebut!
SOALAN F

Nyatakan 3 color contact lens yg menjadi pilihan hati ku!
*Sila berikan brand & juga warna dengan tepat*

SOALAN G

Nyatakan nama rancangan yg aku tonton dimana ianya telah berjaya menambat hati aku utk pergi ke tempat ini! 
Kesemua jawapan pada persoalan diatas korang boleh dapat dlm I'm Yourss nie!  kalau tak tahu sila lah godek sampai dapat!  but remember.. jgn terlaluu confident dengan jawapan korang.. coz some question could be a tricky question!  hehehe.. so make sure baca soalan aku tu betol-betol...

So to make it simple biler korang menjawab pada soalan aku... nanti biler korang antarkan jawapan kat aku.. just put it like this... 

Contoh:-
Soalan A - ***** (nyatakan jawapan anda)
Soalan B - ***** (nyatakan jawapan anda)
*aku ingatkan lagi sekali.. jgn publish jawapan kat entry/note korang*
..................................................................................................................................................
ok,,setel sudahh...
menang ke kalah ke x penting..
kalau menang pon best!heheh... 

sekian...

Tuesday, March 13, 2012

Our 5th trip : BALI | day 4 |

salam semua....
okehh,,masih x abis2 cite Bali kau kann..lantakkk
aku sebenarnya da pening buat assgmnt yg x siap2 tu,,so curik masa sikit...
untuk hari ke-4 iaitu last day..xda apa sangat nk diceritakan..jgn risau..
gambar pon x byk..flight kami pukul 1.55pm..
so pagi2 kami da kemas sume barang n check out..bangun pon lmbt sikit..
pastu mcm biasa pegi bfast bnda yg sama untuk terakhir kalinye..waaa,,seronotttt nye..
pasni xde makan megi goreng lagi..yeayy!
sementara tggu pak ian amik,,kami lepak2 je kat lobi..
pastu teringat,,ehhh,,kita x round lagi kat hotel ni kan..
acara wajib jadi model hotel la apa lagi..jom layannnn

ko tgkkk..gmbr kat sign hotel pon x berkesempatan amik hari pertama..bz bebenor gamaknya


kolam ada 4 termasuk kids pool

gym pon ada
ok la,xde ape yg menarik sangat...facilities lain mcm bilik seminar,dewan tu suma ada la..aku x amik gambar pulak sbb ada org tgh berkursus time tu...so rate aku utk hotel ni ok la.. 3.5/5...
x lama pastu pak ian pon smpai..so kami ke HR Hotel untuk pick up pasangan perantin baruu itu..
flight mereka petang,tp dorang ada 1 lagi tour untuk ke Uluwatu yg 1st day aku pegi tu..so kene checkout awal jugak...
pak ian kata sementara tggu dorang,g la jenjalan dlm tu..
hmm kami pon apalagi..masuk sajaaa... ;)

posing je,x beli..sbb da beli yg dipakai tu..







ok,,x banyak tmpt pon kitorang round..sbb takut lewat..pak ian nk bawak kitorang beli kek lapis lagi..

lepas pada tu,berposing kat tmpt wajib..dpn lobby hotel kat gitar2 nih...





dorang pon da keluar,,moh bergambar sekali ;)

panas sangat time nih tau..aku da x larattttt

moh la kita beransur dengan melompat lebih tinggi!! yeayyyy ;)
mule2 sblm pegi Bali mmg niat di hati nk stay kat HR hotel ni..
tp bile digodek2 aku mcm x bape berkenan pulak..xtau la knp tp tu pada pendangan mata aku..
dengan harga die n rupa bilik mmg aku rasa x padan la..so baik aku amik yg lagi better kan..
hotel tu pon untuk tido je,,siang2 mmg nan hado la nk bercanda dlm bilik..ok la ok la...
lepas tu perjalanan diteruskan untuk ke kedai jual kek lapis..

kat sana sepanjang masa la jem,jalan pulak kecik..adehhh,,rimas aku nengok
ouhhh,,gmbar kat kedai kek x amik pulak..
sbb nk cepat,,aku pon kelam kabut..main amik je,rasa pon ala2 je..
tp kek lapis sana sedap jugak...x manis mcm kek lapis sarawak..
setelah selesai memborong kek 3 kotak,perjalanan diteruskan ke airport..


sesampai di airport,kami bersalam2an arab la...tuka2 emel bagai..
tetiba ada sepasang chinese ni datang.. "from malaysia?" berkali2 die tnya aku n en suami..
kitorang pon mengiyekan jela..
die ckp die pon dari malaysia..nk ikot masuk..die x tau..
ehhh,,mcm kitorang ni tau pulak kan...
tp x pela..katanya 1 Malaysia..perlu la bantu membantu..
sepanjang berjalan kat airport tu membebel je cina ni tau..die dah berumur sikit..
en suami dah naik bosan nk layan..haha,,saba jela..
dah la jauh pulak menapak tu..
selesai imgresen sume kami pon menuju ke pintu gate untuk berlepas..time tu pukul 12 lbh..
ohh ya,,indonesia ada aiport charge ye..sorang Rp150,000..convert sendiri..mmg cekik darah kann..
selesai ke toilet bagai,terus meluru nk masuk ruang menunggu..
tp hampa..x blh masuk ok..kene tggu pulak kat luar..adehhh,,sedikit hangin time tu..
yela,,airport nye x besar mana..melangok pulak dulu jauh dari pintu gate tu..
dah dgr announcement baru kami gerak ke sana balik..
da setel cek beg segala,kami duduk tunggu dan tunggu..

airport Bali tepi laut tau,,tu sbb panasssss

tepat jam 1.55pm flight kami selamat terbang meninggalkan bumi Bali, Indonesia..
 masa perjalanan balik kami x amik meal..ingt nnti bli dlm flight je..lagipon nk blk msia,,
kalau lapa blh makan kat LCCT je... (bajet x lapar la)
sekaliiiii,,flight blm terbang lagi perut dah berbunyi mcm2 lagu..
en suami kata xpela,kang kita bli makanan..
org sebelah en suami ada pre book meal,,sedapp nye bauuu..
kitorang ni plak seat blh thn belakang..hmmm melepasss la jawabnye..
yg depan2 tu da shopping makanan,,smpai belakng tinggal troli jela..hampaaaaaaaaa



nahhhh,,ni sedih tinggalkan Bali atau x dapat makan???hehehe
masa tu mmg lapa abis,,apa yg blh kami lakukan adalah tidoooooo....
siap dah terbayang2 smpai je kang nk mkn mcd!3 hari x jmpa ayammmm..nyumm2,,sedapnyeeee..
flight mendarat around 5pm cm gitu...
selesai sume,smbil2 menunggu adik ipar dtg pick up kami bedal mcd smpai lebam..
siap pesan kat adik ipar lmbt sikit pon xpe..kitorang ni dah mcm pelarian kebuluran dahh..
arghhhh,,nikmat ok dapat ayam!hahaha

ok la,tamatla sudah cerita ceriti di Bali...
apa yg blh aku katakan,,Bali mmg best!n 4h3m tu mmg x cukup sebenarnya..
aku ni pantai kat Bali tu pon x pegi..mmg suruh datang lagi la tu..
hehehe,,,mmg nk dtg lagi ponggggg..insyllh ada rezeki x kemana..
next time kalau datang Bali nk ddk Villa2 yg blh merambangkan mata nk memilih..
sgt byk choice kauuu...time tu baru blh melakukan aktiviti di pantai sahaja..

*planning untuk tahun ni sangatlah byk..smpai rasa x blh kejar..nk ke sana,nk ke sini..
alhamdulillah dengan limpahan rezeki yg Kau berikan kpd kami...

sekian

Friday, March 9, 2012

KUYUP telah pergi meninggalkan kami ;'(

salam jumaat semua....
di pagi yg mulia ni,kami menerima berita sedih tentang kematian baby2 kucing kami iaitu KUYUP..
yesss,,kuyup nama sebenar ye...
knp letak nama kuyup??
sbbnye die antara yg paling hyper aktif antara 6 ekor tu..
n ada satu hari tu,sume kat dalam rumah,kitorang tgh makan,die buat hal..
aku dengar bunyi sesuatu yg jatuh dalam kolah bilik air,,
then aku cakap,"apa tu??" sume org senyap je..
sekali aku nmpk si dobot ngan sekor anak die masuk bilik air,pastu lari keluar mcm terkejut..
n aku dengar mcm air berkocak2...
x lama pastu si kuyup ni kua dengan basah lencunn...
haha,,kelakar betul time tu..rupenye die jatuh dalam kolah kat bilik air..
terus lari kat ruang tamu,adik beradik die yg lain sume kerumun die ngan dobot2 sekali...
masing2 menjilat die ramai2...sgt touching masa tu..
itu la alkisah nama KUYUP tu lekat kat die..

pagi td tgh2 siap,bunyi loceng rumah..
aku dah mcm x sedap hati seolah2 tau apa yg ingin disampaikan oleh org yg picit loceng tu..
hati dah dup dap dup dap...
sekali sangkaan mmg x salah lagi,,
makcik sebelah rumah tu jerit kat en suami,, "mir,,kucing mati mir,,kene langgar"
aku yg mendengar ni rasa mcm lemahhh..sambil berbisik dalam hati "ahh sudah,,yg mana pulak la mati nih"
makcik sebelah rumah cakap,, "yg putih tu,,yg gomok lak tu"
lagi la luluh hati aku n mmg dah agak si kuyup..
kuyup antara yg paling besar n gemok antara yg lain2...
aku keluar pagar,tgk kuyup dah terbujur je..mata terbukak..kat hidung die berdarah..
ahh,sedihhhh sangat time tu..
ada lagi sorang makcik tu ckp "budak2 ni panggil main2..tah cmne die melintas time kete lalu.."
sbb pagi2 kat dpn umah aku tu mmg ada budak tggu van sekolah..n mmg selalu main2 ngan kucing nih..
terkilan sangat,,x bagi makan lagi masa tu..mesti kuyup lapar..
selalu mak akan bagi awal,tp td terlambat sikit, kalau bagi makan awal td mungkin kuyup x mati.. ;(

kuyup mmg plg manja dengan org berbanding yg lain..
perangai kucing2 ni,kalau kita bagi die makan,susu,lepas pada tu  msti dtg kat kite,cium kaki..
seolah2 ucap terima kasiih..selalunya si kuyup ngan boboiyot yg plg suke buat cmtu..
dan die akan pandang je kita mintak kene belai..
mmg die layan je la kan,,berdengkur2..walaupun die hyper tp manja..
yg lain2 tu mcm kureng sikit ngan org..
semalam ptg aku blk keje smpat la aku pegang die,mmg die pandang je aku mintak pegang..rupanya nk mati harini ;'(

xpelah,,xde rezeki kuyup nk hidup lama dengan kami..
kuyup pon dah selamat disemadikan kat dpn rumah..
semoga kuyup aman di sana..

pasni tinggal 5 ekor je la...aku xde plak snap gmbor die sekor2..tp die yg menyorok ujung sana tu..
sekian

Wednesday, March 7, 2012

Our 5th trip : BALI | day 3 |

salam semua
selamat hari rabu...hehe
ok mari sambong cerita di Bali..
utk hari yg ke-3 ni merupakan hari kemuncak bagi segala2nya..
dan jugak tour yang dinanti2kan oleh kami..
sbbnye akan ke tmpt yg famous amosss di Bali..jom kita terjahh


seperti biasa,,bangun pagi,bfast benda yg sama n tggu pak ian amik kami...ni dlm van yg super duper selesa..van ni boleh memuatkan 14 org, tp kami 8 org je termasuk supir dan pak ian..sgt la syokkk

Bali di pagi hari..padi mmg tepi2 jalan je..
lokasi pertama,,Pura di Taman Ayun..lama jugak perjalanan ke sini..kitorang smpai terlelap2,,dah tu tibe2 smpai,pak ian terus bukak pintu van..mau x mamaiiiii....
ececeecehh,,sejuk ke??nan hadooooo
naik ke atas tmpt apa ek??aku pon x tau nk describe mcm mana..
tp kalau ada pape terjadi,mereka akan bunyikan kayu nih...masih mamai bile dah naik atas pon...ampunnn
pemandangan dari atas..so greeny..i loikeeeee ;) mana2 kawasan pura kat sni mmg landskap terbaikkkkk..x dinafikan
pompuan ni da panassss hati

berjalan mengelilingi pura..x da apa yg menarik pon..





pak ian tanpa rasa bosan bercerita sejarah,,pot pet pot pettt..
tp mcm biasa,en suami je yg melayan..aku sebok dok amik gambau je..heheh
ok,,lokasi seterusnya,,tmpt yg ditunggu2..Bedugul...jommmm

perjalanan jauh jugak..jalan mcm nk g CH..tibe2 ternampak signboard nih...wahh!ni menandakan tmpt ni sejukkkk..terus bukak tingkap kuakan tgn.. jakun gilakkk tp x sejuk sangat la..dingin2 je,,mungkin da tengahari..

tadaaaa,,,da sampeyyy...pintu masuk pura2 ni sume sama je..mesti pattern cmtu
hihii

cantek bukannn,,cuaca pon agak baik..


toinkkk toinkkk..hehe,,ehh,,en suami pakai apa tu??haa,,kat sini ada khidmat photographer..yg mana pakai kamera dslr mcm kita2 jugak..aku amik la,,bayar bape ek,,aku da lupe,lbh kurang rm5 la,siap cuci n frame ngade2 tu kan..saja je kenang2an..so mas photog tu bagi la pakai tengkolok die..ni guna kamera aku..

gedik2 laki bini
pose2

pastu dapat lunch kat sini..pemandangan mmg cantekkk

makanan je x cantek..megi3..nasib bawak ikan bilis goreng mak...



jeng2,,apakah perbezaan??hehe,,sikit je kan..knp snap pic nih??sbb ada insiden yg terjadi..en suami la,,dengan bangganya naik van yg 9136 tu..smbil tu difollow oleh aku dan pak ian membukakan pintu..sekaliiiii,,en suami menjerit..ehhhhh,,trus kua balik..pak ian dengan muka cuak pon mengintai kat dalam..sekali salah van daaaa...pak ian ingt en suami terkejut nmpk bom!cetttt,,ni dari company sama,so haruslah van yg sama..
 ok,perut da kenyang, maka mata pon mula la mcm nk melabuhkan tirai je kan..hehe..next station ialah Tanah Lot...waaaaaaa,,ini pon yg ditunggu2 jugak..kalau pegi Bali x pegi sini mmg rugiiii.... ;)
jom layannn

masa tu panas menerik2
cantekkkkk
cantek lagiiiii

beginilah wajah teruja! ;)
makin lama makin panas je rasa....adehhhhh,tp tetap maintain nk amik gambau

en suami tu tah apa keja la kat bawah nun,,sibuk suruh aku turun amik gambar kat bawah..tp aku mls..aku ckp alaa,,jalan je,,kat dpn lagi cantek2 view nye.. ;)

seee,,siap ada lobang2 lagi,tu tmpt aku gambar pgg payung oren tu..

holloh holohhhhhhhh

yeayyyyy!

menahan panas,,nmpk macam x panas je kann
da sampai...

sesi beromentikkkk

lagi

dan lagi

mana lagi nk pegi tu..hehe,,time ni air tgh surut..so meriah berjalan2..

menggedik lagi


:)
special thanks utk pengantin baru ni..tlg amikkan gambar kitorang..apa yg penting,,kerjasama..hihi
ok,,selesai sudah di Tanah Lot..ikutkan mmg nak lama lagi..tp panas sangat2
pastu pak ian nk kejar masa sbb nk ke tmpt beli ole2,pastu nk dinner lagi..
kami menurut perintah jela..

kami ke krisna..mmg tmpt ole2 sesaja..tp masa x cukup,tmpt tu adalah besar..maka nya kami kelam kabut,main rembat je apa yg ada...
setelah bershopping dan melayang berjuta2 rupiah,,kami dibawa untuk dinner..
mlm tu menu yg agak berbeza daripada biasa...legaaaaa..

kami ke chinese restaurant..makanan not bad..ayam je kami x makan..saba2 wahai hati.. ;)
dah kenyang,,tibalah masa untuk pulang....
kami mintak pak ian drop kami kat Discovery Shopping Mall di pekan Kuta..
sj nk jengah2..malam last kan..

kepenatan,,berehat kejap dpn mall

x de apa yg menarik,mcm shopping mall kita jugak..yg penting SOGO kauuuuu..
lepas tu kami berjalan2 amik angin kat pekan Kuta tu..
mmg ramai umat manusia...
kami menapak je balik hotel..mulanya ingat nk amik teksi,,tp pikir2 balik daripada kena tipu kang,,baik jalan je..
kalau sesat baru carik teksi,,boleh??
hampir sesat jugak,tp kami berdegil tetap mau berjalan balik ke hotel..ada la setengah jam berjalan..
akhirnya smpai dengan selamattt..mmg jauh..hehe
sbb kami x puas hati,,masa di phuket dulu keje berjalan je nk kemana2..kat indonesia ni sedikit takut la..yela,,mana2 pon kene berhati2 kan..tp kami berjaya!hehehehhh...
smpai hotel dlm 10 lbh..abis basah baju,,Bali mmg panas lah..
apa lagi terus mandi dan tidurrr....

ok,,hari ke-4 iaitu last day di Bali akan update di entry lain..
sekian ;)