Wednesday, February 29, 2012

Our 5th trip : BALI | day 1 |

salam semua.....
hihi,,mcm da lama je x menulis dan berleter kat blog nih..
dah baca tajuk??
ceh,da tntu la dah kan.. 5th trip kata nya..
ok la,,trip2 ni sume saja je reka sendiri..bersamaan trip ke mana sahaja yg aku pegi dengan en suami tercentaaaa,so ke bali ni adalah yg ke 5..
aku bli tiket tahun lepas,masa tu tgh promo dlm rm4++ je kot,siap luggage n meal..
aku pegi 20 feb-23 feb je..mmg x cukup i told u...
aku rasa kene pegi 6h5m baru puasss kot..
byk gak tmpt aku x dpt pegi,,pantai apa tah lagi..pantai kuta pon x smpt tau..
mmg kene pegi lagi la nmpk gayanya,hehehe
dah,xmo cite banyak,,layan saja gambar2 di bawah
   
dengan air asia,kini semua org boleh terbang bang bang..hehe,flight kami pagi,pukul 9.30

kami sampai dlm 12.30,disambut pak ian dan trus dibawa ke hotel..kami stay di harris riverview & residences je..sbb tour kami penuh untuk 4 hari tu,so kalau amik hotel mahal2 mcm rugi pulak kan..kami balik hotel untuk tido je....asal selesa sudah,,n aku sgt berpuas hati dengan hotel nih..
 
  
toilet bersih.lulus :)
tadaaaa,,setok metok kami..sbb bali ni 80% adalah hindu.so makanan adalah amat mencurigakan..yg kami bedal hanyalah ikan,seafood n sayo sahaja..ayam n daging tidak disentuh..sbbnye tertanya2,sapa yg sembelih eh???jeng3

ok,,setelah berehat2,kami diambil oleh pak ian dlm pukul 4 lbh gitu ..time tu ujan sangat la lebat...huhu

tempat pertama kami adalah ke Uluwatu Temple..sejarah die da x ingat,sbb malas nk pay attention kat pak ian,aku terlalu jakun dengan pemandangan kat situ walaupun hujan.kami redah jugakkk

gambo tuan tanah kene ada..time ni ujan da reda sikit

kayu tu untuk apa??untuk menakutkan sang nyet2 yg nakal,,tp mujur masa kami datang ni nyet2 tu x mengganas,,x kuar pon,,melalui pembacaan blog2 org,monyet2 kat sini mmg agresif,,takut jugak,pakai spec ke pegang sumthing ke mmg kene rembat la...

seterusnya kami ke GWK (Garuda Wisnu Kencana)..masih banyak berhala ni jugak..hehe..time ni kami skip ke kecak dance..ehh,,ke barong dance tah..aku pon lupa..sbbnye bukan kau paham pon nk tgk kan..tgk kat youtube sudah..kami ronda2 kawasan tu je,hari pon da mula gelap

pak ian cakap patung ni dengan patung yg kat atas tu akan bersatu.tp projek tu x siap2 lagi..aku x dapat bayang kan kalau da bersambung mcm mana punye besauu la...

kawasan ni kalau siang pasti cantekkkk
kitorang masuk tmpt dance tu da abis,so amik gambar je la..aku mmg seriau..x mau amik gambar..hihi
lepas tu kami dinner kat area GWK smbil layan muzik...
pastu balik ke hotel dlm pukul 8 lbh mlm..mandi dan terus kaboommmm..zzzzzzzzzzzzzzzzz
the next day kita sambong entry lain ye..

*gambar adalah malas nk letak watermark..malas semakin menjadi2 sekarang nih

sekian

4 comments:

nurkaloi said...

perghh bilik orenn
ikut zahid af plak dahh

wAnNy said...

nurkaloi-kahkahkah,,ko x tau ke aku mmg peminat tegar zahid..hihihihi...

Cik Aja said...

apa yg penting, aku suka kasut kau !

wAnNy said...

cik aja-kasut??ouhh,,kasut itulah yg tertinggal masa pegi kedah aritu..hehe,,tq