Monday, January 30, 2012

Ku Pinang Kau Dengan Bismillah........

salam...
ohhh saja nk share video lagu nih sbb aku rasa sangat terusik bila mendengarnya...

Atas restu Allah ku ingin milikimu
Ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
Restu Allah ku mencintai dirimu
Ku pinang kau dengan Bismillah

dah,,layan sajaaa...

 sekian...

Bermulalahhhhh......

salam semua....
okay,,apa yg bermulalah tu???
haaa,,,weekend hari tu bermulalah kelas aku untuk sem yg ke 3...
wahh,,mcm kejap je rasa dah sem 3,,ada lagi byk sem untuk ditempuh tauuu!
so,hari sabtu tu mcm2 feeling ada,,tp for sure la hari pertama mood excited! haha
gile x excited,,pertemuan pertama je dah x saba nk abis final,,boleh??boleh blah!

haa,,gini la lebih kurang punye excited nye kan,,padahal perasaan MALAS tu yg lebih menebal!
untuk kelas pertama,,Perakaunan Perniagaan...
damnnnnnnn,,,,paling benci kot!masa poli dulu pon basic je yg blaja,tu pon ke laut
dah la tu assgmnt adalah dalam English,,yeszaaaaa,,agak2 mcm mana nk goreng smpai hangit tu ek??
perasaan masa tu adalahhhhh

terbuntang bijik mata dan terkebil2...seolah2 mcm x percaya,,da la accounting,,aku mmg xtau apa..seronot la kannn

ptg tu pulak kelas english yg super duper funnnnnnn,,mcm kelas mengaji ada,,
mcm kelas tadika pon ada,,sangat seronok kanak2 belaja pronounciation yerrr...
tang assgmnt failed lagi,,,kene buat speech n role-play..uwaaaaaaa,,nangisssssssssss
aku mmg la pemalu kalau nk bercakap kat depan tu,,walaupun ckp BM,,ni kan pulak BI..
acaner tu??hadappp jela kan...

tu cite hari sabtu,,hari ahad pulak????
utk sem ni amat senang hati sbb xde kelas malam...phewww,,mmg lega kau2 punye mcm minum kopi kapal api...haha
ok,,hari ahad dimulakan dgn kelas struktur politik..
lec sangat2 ok tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii suara sangat la romantikkkkkkosssss..
n kitorangggggggggg.................


blurrrr

plus ngantok tahap apa pon x leh nk gambar kan dahhh...

utk elakkan mengantok,,kami adakan perbincangan...ehhh,,perbincangan ke??bergosip sudahhh...pot pet pot pet smntara nk tggu habis waktu 4 jam tu

petang pulakkkk,,,mmg bestttt punye kelas,,langsung x mengantok..
lec mmg klaka n byk petua yg dikongsi..hihi

so,,perang dingin mula la balik,,,,,utk siapkan dlm 8 assgmnt la cmtu..
perasaan amatlah stressssss

haaa,,mcm ni la gamaknye kan,,,kebiasaannya jadi cmni bila siapkan assgmnt last minit,,time tu smpai 2 3 pagi baru tido..good2 ;)
dan lagi 1,,pasni library la rumah kedua....uwaaaaaaaaaa........

tapi xpelah demi mencapai impian dan cita2,,,wahhh kelas kau,,cita2 nk jadi apa tuh?
hahaha,,lantakkkkkk

ehhh,,tiba2 x saba nk grad,,,padahal en suami yg akan grad dulu x lama lagi...ko jgn nk berangan la wani,,lama lagi nk loncat2,baling topi segala tuh...
**mlm td awan nano nano nano nano menang,,x disangka2,,mmg terbaekkkkk ;)
sekian

Thursday, January 26, 2012

suwit muwittttt

kepagiannnnnn.....
saja nak share video ni yg aku rasa sgt sweettttttt mcm gula2..
perkenalan yg singkat,,trus melangkah ke alam perkahwinan..
tu lah org kata jodoh kan...
jodoh tu rahsia Allah..kita x tahu dgn sapa jodoh kita..
bercinta berlama2an pon kalau bukan jodoh x jadik jugak...
mcm ally iskandar ni pon yg aku tau die penah bertunang dulu,,then putus..
yg farah lee ni pulak baru berhijrah memakai tudung katanye..
dan die rasa yg ally ni blh bimbing die...sweetttt gitewww..
so,,layan la ye... ;)



**ally x penah ucap "I LOVE U" kat farah,,kau ade??hahahhhh
    suke tgk ally malu2 nk posing dgn isteri..hehe
sekian

Wednesday, January 25, 2012

saman saman saman

salammm....
td saja bukak emel utk cek saman,,mana tau kot2 bertambah2 pulak kan..
tgk2 tatappp sama uollsss...
masih 2 saman...
bile nk bayor agak2nye tuh ek??
adeh,,aku rasa mcm byk sangat la,,rm600..mcm2 blh buat..
baik aku bli kan mak aku jus monavie ke kan,,ada gak pekdahnye..

yg speed kat kajang/hulu langat tu aku x tau pulak kat mana..
mungkin highway kot..n pada tarikh tu,en suami yg bawak..
patutkah die yg membayarnya???
yaaaa,,mmg patuttttttt :) xde maap bagi mu..

yg lagi 1 kat kluang tu time kami laki bini g kursus kat IKWAS sana..
tu pon en suami yg bawak,,tp cik puan isteri yg beri kebenaran untuk paking je kat tmpt xde petak paking tuh,,sbbnye da lapo sgt masa tu,,
siap ckp kat en suami "paking jela kat sini,,mlm2 xde polis kot"
sekali,,nahhhhhh kau,,ada surat centa kat cermin depannnn..
trus rasa lapa balik masa tu..
makanya haruslah cik puan isteri yg membayornye ye dakkk??
tp tggu ada diskaun la,,rm600 nk lebur cmtu je mcm rugi!hihihi
kalau dah ada diskaun tu en suami nk bayar sume pon xpe..
sgt dialu2kan ;)

sekian saja lah....

Monday, January 16, 2012

Cerita Ceriti

salam semua! ;)
penatnya baru blk daripada mensetelkan mcm2 hal kat seremban sana..
ok..ni saja2 je nk byk kan entry dgn cite2 yg pada korang mungkin x best pon nk baca..
tp lantakkkkk la..blog aku..haha
ingt lagi x entry TAHUN LEPAS yg NI ...ha,,tahun lepas ye adik2...
keliru kata kauuuuu!!hahh,,aku pon x perasannntan pulak yg segala kekeliruan tu actually dah ada pon dlm tgn..cehhhhhh...
walaupun memakan masa hampir setahun,,,tp dapat jugak....ye lah,,aku bukan byk duwet mcm korang2...tp tatap bersyukurrrrrr.....baru la dpt kepuasan ye dok,,n tau bersyukur kpd Allah yg satu itu...hihihi...
dahhhh,,jomm layan kronologi bercinta kami..ehhhh,,,bercinta ke??


okay,,mula2 sekali aku rasa aku bli kamera nikongggg ni ha..
tarikh pembelian : 4 Jun 2011
sumber : duit sendiri uolssssss ;) rasa puas sbb titik peluh sendiri

selepas itu,,percutian....kami ke phuket sana utk cuci mata ;)
tarikh : 13-15 Jun 2011

akhirnya dapat menukar laptop tahun 2006 aku kpd yg baru...
tarikh pembelian : 12 Dis 2011
sumber : duit sendiri + duit abah ;) maseh ye bahhhh


seterusnya bendalah nih...x jadik beli ipad sebabbbbbbbbb aku lagi suke samsung kot,,x tau la nape..
tarikh pembelian : x ingat,tp lepas bli laptop..x jauh la dpd tarikh tu..
sumber : en suami + duit aku sikit..
(sbb en suami bagi duit kat aku utk apa ek masa tu?aku pon lupa..so aku tmbh sikit je lagi utk dapatkan ini dan en suami adalah x bape nk restu sebenarnya..hahah,,tu pasal x nak topup yg lebih SIKIT tuh..)
 so,begitu la cerita ceriti nye...sumenye berjaya dalam genggaman...
utk tahun ni alhamdulillah ada lagi rezeki kami utk berjalan dan bercuti ;)

lokasi : dirahsiakan..cehhhhh,cambest je ko nk rahsia2...tp x jauh  mana ponggg..insyllh kalau xde ape hal bulan feb nih..
bye2 ofis..hihi

dannnnn lagi...harap2 dipermudahkan jugak la salah satu dpd impian kami akan tercapai dlm thn ni...
nti2 da confirm aku share ye...
buttttt,bukan pasal pregnant ke hape..itu pon insyllh dlm thn ni akan ada ;)
semoga dipermudahkan segala urusan..
kita hanya merancang,Tuhan yg menentukan segalanya ye dok???

* ouh,,gambar sume sumber dpd google..mls punya pasal ;)

sekian

Wednesday, January 11, 2012

Tunang Kunang

salam semua ;)
okay pada 7 Januari aritu berlangsungnya majlis pertunangan sepupu aku...
masih ingat entry INI ??
haaa,,tu adik die yg kawen,,ni abangnye pulak bertunang..langkah bendul katanya..hehe
lantakkk la langkah ape pon kan,,janji kawen...mereka bakal diijabkabulkan pada bulan september ni,,insyllh....

masing2 tggu masa untuk berlepas ke klang sana
gosip2

gosip2 lagi
aku n mummy gosip berdua..cehhhh

hantaran pihak lelaki kpd perempuan..ouh,,lupa nk ckp,,sepupu aku ni laki..so harus pegi masuk meminang kan..

ok,,mari layan gambar2 hantaran nih











cantek kek ni....

dahhhh,,dlm pukul 10.30 gitu kami gerak ke klang konvoi sebanyak 8 ke 9 kereta..

kalau konvoi,ko tau la kan,,terkedek2,,dlm kol 11 lbh smpai..padahal xde la jauh mana pon bdr sunway ke klang

lisa momellllll ;)

dan rundingan dimulakannnn.....

baju finkkk tu ayah pengantin perempuan..ehhh,,dah perantin ke??haha,,yg gold tu ayah lelaki

tadaaaaaaa......ni perantinnye...ehhh,,ok la..tunangannya..comel!

salam2





nk jugak tempel gambar sendiri..hihi


harok2 buat mcm rumah sendiri ;)

cheeseeeeee...family potrait..tp x cukup korum.ehh,,baru ada gmbr en suami..hihi..ampunnnn
ok,,dlm pukul 2 lbh cmtu kot,,kami berangkat pulang..
lalu singgah ke rumah akak aku kat bukit jelutong..
main2 ngan anja jap baru bergerak blk ke seremban..

itu sajalah ye..
moga bertemu lagi
sekian... ;)


Thursday, January 5, 2012

@ G Tower Hotel | Part 3 |

Salam semua! ;)
hehe,,masih gigih nk menyambong cerita kat g tower..
best ke x best ke ada wani kesah? (intonasi dan sleng ala2 chef wan) kekeke
sok2 dah tua nk gak baca cite zaman muda mudi ni cmne kan..muda ke??
muda la jugak kan,,masih blom 3 series lagi...
ok,,merapik sudah kau ye!


kite mulakan dengan makan! yeayyyyy

makan lagi!

okay,,entry sebelum ni view malam kan kat sini,,ni view siang pule...layann

en suami buat2 rilex,padahal kecut perut..ye x???die mmg alah dengan tmpt tinggi,,hehe,,sbb die rasa mcm nk terjun je..boleh??

 
aku lagi..
dan lagi

syokk layan dok sini..dingin je! ;)
lepas pada tu kami ke bilik utk sambong membuta n kemas2 barang utk berangkat pulang
ehhh,x pulang trus,,kami ke ikea sana n the curve untuk perabis duit lagi..
ok lah,,sekian utk percutian kami pada tahun 2011..percutian ke??
hehehe,,mungkinkah bersambong pd tahun 2012???
yeszzaaaaa,,insyllh pada bulan feb nih..
tungguuuuuuuuuuuuu...

sekian ;)