Friday, December 2, 2011

1st Year WEDDING ANNIVERSARY | part 4 | review bilik n night view @ PHILEA RESORT & SPA MELAKA

salam semua...
okay entry ni bersambong lagi ye..
ikutkan hati malas dah nk smbong tp penat je aku amik gambar kan..baik post je..
so,,entry kali ni nk review sikit pasal bilik kami di philea tu..
kami amik pavillion room ajo di mana rate yg terendah kat hotel tu..rendah ke???
kalau nk tgk2 rate blh klik SINI ye
utk normal rate,biasanya harga untuk pavillion room dalam rm780 tp due to promo aku dpt la kurang sikit dlm rm450 gitu....
so,,kene rajin2 carik time promo ye..
anddddddddd,,,kalau ada yg nk pegi tolonggggg pegi 2 mlm..mcm aku dpt 1 malam je agak tidak puas okay!...sbb bilik nye mmg puas hati!
aihh,,kenapa la en suami ada program time tuh..rugi2!
jom review

comfy bed


boleh dikatakan 100% bilik ni dpd kayu kecuali bilik air la ada batu

laluan ke bilik air

ni balcony kami..kalau dpt atas lagi best! ;(

model2 syok sendiri




apo diintai eh tah

see!katil die mmg super duper best!pg mcm x mau bangon je

buah yg disediakan...dpt 2 pinggan kau

berhadapan bilik kami..blh tgk air terjun

kipas antik ;)


salah satu lampu kat dinding

kemudahan yg disediakan


lain dari lain kan?3 ni saiz yg bebeza2 n korang blh bawak blk kalau nak
 ok,,now kite move ke bathroom pulokk.....


pintu bilik air ala dolu2


shower ade

bathtub pon ado....nk mandi berdua pon blh,,xyah gado2

shower mmg besau

amenities yg sangat2 banyakkkkkk
 ok,,sekarang nk cite pasal ni plak...
gambar kat bawah ni adalah MASTERCHEF kami di philea..siap anta makanan smpai ke bilik..ko ado???
hahahahaha,,,,,jgn terpedaya ckp aku nih...
tettttttttttttttttttttttttttt..
actually ni adalah DEK AI...iaituuuuuu adik angkat aku okay!
dulu kecik2 aku duduk ngan family die masa mak aku pegi keje..
so,,terangkat sudeyyyyyyyy....
dek ai ni kebetulan praktikal kat sini..
so apalagi,,urusan semua dipermudahkan.... ;)
dannnnnnn sebenarnya bilik x blh dpt pon pada tarikh ni,,disebabkan org yg tlmpau ramai
tp sebab ada dek ai,,die blh adjust maaaa....
terima kasih byk2 ye dek ai..

masa ni die anta makanan kat kitorang..ianya freeeeeee dan surprise!

menu yg dihantar,,tp bukan dek ai yg masak pongggg,,x kesah la kan...kyg kami menyantap


then,,malam tu kitorang belanja dek ai makan kat sini pulok,,,,D'Nangka...

now,,kite review sikit view pada malam hari di philea...tp x byk gmbo,,sbb en suami da ngantok tahap gaban..muke da bosan je aku ajak round...

gambo ni gegaq,,sbb aku blom pro lagi nk snap pada waktu malam..tripod pon tinggal kat bilik

cantekkkkk

colourfullllllllllllllll




okay,,da smpai bilik....zzzzzzzzzz

sesi bergambar bersambong pada hari esoknye..
dan akan di update pada entry lain ye..
sekian ;)

No comments: