Thursday, December 1, 2011

1st Year WEDDING ANNIVERSARY | part 4 | short vacation @ PHILEA RESORT & SPA MELAKA


salam semua....
da masuk bulan disember pon kan..kejap je..
gudbye november!november yg byk beri seribu erti kpd kami.. ;D
ok,,mls nk cita byk2..
pada 26 nov aritu bersamaan hari sabtu,kami ke Philea Resort & Spa  Melaka sana..
untuk smbg sambutan Wedding Anniversary pertama kami..
bnda ni da plan lama pon,,cuma masa je x tau bile yg sesuai..
maklum le,kami2 ni kan masih budak sekolah
ehhhh,,no no no..masih study ;D
so masa adalah sangat terhad dan mmg susah nk carik masa yg dua2 freeee..
makanya setelah di fikir2 kan,di belek2kan kalender,,akhirnya masa ni je yg free di mana aku dah pon abis final.tp laki aku pulak ada kelas lagi..kebetulan time ni xde kelas so apa lagi,,kami x mensia2kan peluang yg kami ada utk ke melaka...

itu ponnnnnnnggggg dpt 1 malam je.. ;(
sedih ok,,,aku pon boleh lupa yg masa tu cuti awal muharam..
da tntu2 laki aku ada program kan..tu la,kawen lagi ngan ustaz...
ngeeeeeeeeeeeeeeee,,,,,,,,tp xpe lah,,next time pasti akan terjah lagi tmpat nih,pasti!
sbbnye....aku x yah cite la..korang blh tgk gambar2 nih k...

kua je tol a.keroh da blh nmpk signboard ni kat belah kiri..trus je masukkkk

lobby




sume kayu nye di import dari luar negara





minuman yg disediakan sebelum check in


ini pavillion kami..bukan yg ada baju tu je,,sebelah nye..time ni pon kecewa gak..kitorang nk bilik atas,xdpt..sbb masa ni mmg agak ramai org,,dgn group lagi,,n dapat tau kitorang mmg dapat atas,tp cina tu mintak tuka...ouh sangatlah kecewa!


jambatan gantung depan bilik kami..ptg tu ujan gerimis,tu yg posing pakai payung..hehe,,payung juga disediakan dalam bilik ;D

en suami pon nak juge..die dah ready je nk terjun kolam nih

ni kawasan kolam..suke! sbb ada sound air terjun tepi2 tu ;)

ini plak philea suite..kalau pavillion td 2 storey kan..so ada 4 bilik yg blh duduk..kalau yg ni 1 je..harga mahal sikit la..
any info blh klik SINI

pokok2 yg ditanam kat sini pon sume diimport..bkn made in malaysia ye ;D

mcm kat jeponnngg pon ada kan


ok,,sila abaikan kegedikan nih
jambatan gantung kedua







ni laluan utk ke bilik kami..



ni tempat bfast nnti
bilik kami 3052...mcm da panjang sgt entry ni dgn gambar kan...
cite pasal bilik dan sewaktu dengannya kite smbg kat entry lain pulok la ye ;D

sekian

7 comments:

Sumayyah Nadhirah said...

nice gak tmpt ni..

wAnNy said...

maya-best!nnti blh pegi hanimun sini ;D

mamabetty! said...

waaaa..besh3! bpe rate 1 mlm neh wani??haha..cebok nk tnye mcm nk pegi jerk erk..kikiki

nurkaloi said...

perghhh ni dekat ngan tmpat kaloi kerja daa niee
memang terbaik laa kann

wAnNy said...

mamabetty!-kan ada link tu,,blh tengok ;D masa aku pegi tgh promo..

wAnNy said...

nurkaloi-haha,,dekat kan...mmg terbaekk kaloi..kaloi patot berenang2 kat situ..manyak syiokkkkkk

CIKU said...

cantik temapt ni