Saturday, December 31, 2011

2011 bakal melabuhkan tirai

salam semua!.... ;)
kita dah ada di penghujung tahun 2011 pon kan..
segala pengalaman dan kenangan yg berlaku sepanjang tahun ni samada baik atau pun buruk tetap menjadi ingatan yg abadi..cehhhh ayat kau...hehe

antara pengalaman paling manis thn nih bile aku dpt surat pertukaran..
heaven gile time tuh.......
yela,3thn di jempol nun mmg byk pahit manis..
tp pape pon aku bersyukur atas pertukaran tu...
yg pahit pasti lah ade,,mana ada kehidupan yg x berduka kan...
tp bia lah ia tersimpan sbg kenangan dan pengajaran yg boleh ditambah baik pd masa akan dtg..

so apa korang punye azam thn 2012?
hehe,,pada aku,aku x meletakkan azam yg byk utk thn 2012 nih..
takut x tercapai pulak kan
antara yg paling utama nye......................
haruslah nk menambah baik diri sendiri dan jd isteri yg solehah...
mmg masih banyak perlu diperbaiki..
jgn ingat kawen ni sng..pengertian kawen ni sgt luas kan..
so aku berharap sgt2 aku blh perbaiki diri sendiri dan cuba sedaya upaya utk menjadi isteri yg baik..
nk dpt sempurna tu x jamin la,,mana ade manusia sempurna kat bumi Allah ni selain daripadaNya sahaja...

Sabda Rasulullah SAW  yang bermaksud : "Apabila seorang wanita (isteri) itu telah melakukan sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadan, menjaga maruahnya dan mentaati perintah suaminya, maka ia dijemput di akhirat supaya masuk syurga mengikut pintunya mana yang ia suka (mengikut pilihannya)."
(Hadis Riwayat Ahmad, Ibnu Hibban dan Thabrani)
hmm sama2 renungkan.....
next azam adalah???


haaa,,ni kerja Allah s.w.t
mungkinkah???
sama2 la kite tunggu...

seterusnya sudah tentu utk mencarik rezeki lebih dan sentiasa berdoa yg terbaik utk kami..
dan dimurahkan rezeki,,nk kaya tu mmg la..sape xnk
tp kami terima je apa yg Tuhan dah rancangkan...sesungguhnya perancangan Dia adalah yg terbaik..
dan en suami selalu pesan kat aku.. "kaya kat dunia x semestinya kaya di akhirat..."
tp yela,,tu kan sume Tuhan punye kuasa..kami cuma mengharapkan rezeki yg lbh baik utk thn dpn...
kami akan usaha dgn lebih gigih lagi (walaupun en suami je yg lebih usaha)muahahaha


so harapan aku semoga dpt muhasabah diri dan berubah ke arah yg lebih baik..
kite pon bukan makin lama makin muda ye dokk...
yg lps biar lah lepas jd sejarah...
ada mcm ustazah bg tazkirah ke??xde kan...hihi

yg pntg JOZAN mmg terbaikkkk td...mcm nk pecah perut terbahak2...ehhh,,tetiba kann...
n tahniah kepada OSBON! ;D 
ok la..selamat tahun baru!


sekian

Friday, December 30, 2011

@ G Tower Hotel | Part 2 |

salam jumaat semua...
harini jumaat terakhir di tahun 2011 kan..
so apa azam thn baru korang??????????
hehe,,kjp je rasa nk masuk thn baru dah..
ok la x payah nk bermadah byk2..
spt yg dijanjikan jom layan pic2 bilik di G Tower Hotel nih...


bilik kami 1365
jeng..jeng..jeng

so far puas hati dgn bilik....tang katil n bantal mmg best!!
 
okay,,amik dari sisi sini pulak
kerusi comel! ;)

hotel ni lebih kepada business travel je



okay,,mari terjah bilik ayaq pulakkk

amenities yg x sebanyak mcm philea!

bathroom die x de bath tub..so xleh la berkubang bersama2 kekdahnye..yg pnting ada tv! ;)

shower je yg adoooo,,sebenarnye dlm bilik shower tu atas kepala ada shower yg godang tahap gaban..ala2 mandi air hujan gitu..tp x snap pulokk..

bersungguh2 menonton ye cik abang
hotel ni boleh request bantal kot,,ada menu pulak..tp kitorang x pilih pon sbb yg ada tu da mmg selesa n fluffy gileee dah

dah,,,ekkk,,mcm pendek je kan...

xpe,,aku review tang malam sekali la kan...
zasssss!!!!

pool di waktu mlm...


nk jugekkkkk
jom carik view cantek2 lagi
sini mmg byk frame2 yg berunsurkan nature gitewww
seee
ha,,kat sini best..owner hotel punye idea gantung gmbr2 sejarah negara kita..n telah diedit oleh individu yg blh dikatakan hebat,,korang blh tgk kat pic2 bawah nih di mana yg berwarna tu adalah org yg mengedit gmbr2 nih..dan aku difahamkan pihak hotel nk tarik minat pelancong asing baca ttg sejarah negara kita..hmm kreatif jugak kan,,kalau letak gmbr sesaja nan hadooo org yg nk tgk..
frame tu mmg byk n aku x koserr nk snap sume...
antara award2 yg hotel ni penah dpt
bridge bar di waktu malam
agak seram sejuk jugak bile pandang bawah nunnn
en suami da kecut perut
isteri die jugak yg rilex..kuikuikui
  
 
haaa,,ape lagi..jom la balik bilik buat aktiviti lain pulak!hehe

okayy,,,nnti kita sambong cite keesokan harinya pulak ye...
view tmpt yg sama di awang2an ni time siang...

sekian... :)

Thursday, December 29, 2011

@ G Tower Hotel | Part 1 |


salam semua........
mesti ramai lagi yg dok bercuti sakan kan time nih..
x macam aku..cuti tinggal 6 ari je...
better forward dpd abiskan..sbb next year nk simpan cuti byk2..
dulu x dpt nk menyimpan,,keje jauh kan..manjang la nk bercotiiii je....
mls drive punye pasal....
so,dgn harapan next year ni dah ada kat seremban blh la menyimpan cutiiiii ;)

ok la,,cuti xde pon at last aku terambik jugak 1 hari..
26hb aritu bersama2 en suami..sbb nya mcm bosan pulak nk keja dah kebetulan isnin tu cuti krismas..
makanya harus lah tidak membuang kan masa begitu sahaja..
kami ke kl sana untuk memadu kasih di G Tower Hotel..
knp bermadu kasih di kesibukan kota????org sume lari dari kesibukan kota,,yg aku mencarik kesibukan kota pule ape kes ye dok??????
hehe,,sebenarnya aku pon x suke nk stay kat kl ni di mana view nye sume bangunan yg mencakar langit...
tp x tau knp da terjatuh cinta dgn hotel ni..aku rasa mcm best je hotel ni..
tu yg mengusulkan kat en suami dan dia bersetuju..
lagipon sebab musabab yg plg besauuuuu adalah Y.E.S kannnnnn..tinkkkk****** ;)
kedudukan hotel ni pon mmg strategik yg dekat bangattttttt ngan klcc..hehehe
ppuan mmg mempunyai sifat yg x penah puas dengan aktiviti bershoppiing..
ampunn ye en suami ;)
dah,,mari kite layan pic hotel nih

yeay! da smpai....hotel ni penuh kehijauan ye...nature katenya..tp i loikeee...oh ya,,hotel ni bersebelahan je dgn tabung haji..any info mengenai hotel ni blh KLIK sini

yeahh! kasi close up sikit

lobby area
okay,,x smpai 10 minit pon daftar,trus dpt bilik tingkat 13..
lupa lak nk cite kan..g tower ni sbnarnye ada office jugak..office hotel la gitu..
n aku rasa hotel die 3 floor je..
sbb yg aku nmpk kat lif tu ada H11,H12 n H13..mknenye ape??
mknenye H tu hotel..3 tingkat je la..yg lain tu aku x tau..
bar mmg byk dlm bangunan nih..bermacam2 jenis...
sambong balik...

sblm naik lif ke bilik hotel ada sign nih yg veryyy the greeny.....hotel ni ada 3 prgkt lif yg mana membuatkan aku bosan nk keluar masuk....lif pertama,dpd car park ke lobby menara yg ko akan nmpk sign dlm gmbr atas tu la,,lift kedua,yg blkg sign ni,utk ke hotel,ballroom,gym,lobby hotel..lif ketiga kat tingkat 11,12,13 yg direct trus ke langit...ehh,,bukan langit..tingkat 13 ke ats smpai tingkat 29 yg penuh dgn bar..n kalau bukan guest hotel,kalau nk ke bar blh guna lift sebelah kanan sign nih..n sumenye dikawal oleh pak guard yg macho!





the lounge

ehhh,,nk jugak budak nih.....
kat lobby hotel ni ada disediakan tea n coffee utk guest..free ye..kalau lps mandi pool nk minum2 pon buleh jugak amik..
ni plak the club,,tmpt bfast nnti kat sini la
 
infinity pool..pool kat sini ada 2,,satu kat tingkat 7 n yg ni tingkat 11 bersebelahan dgn lobby hotel..kitorang x lepak kat tingkat 7 tu sbb join dgn tmpt gym..sy takut tgk abam2 ketaq tu.hehe..diingatkan juge hotel ni tidak menyediakan kemudahan untuk kanak2 bawah 12 thn ye...tu yg best,,amannnn je
ptg tu kitorang 2 je yg mandi sbb mat saleh2 tu sume da naik..sgt heaven!

ni bridge bar di tingkat 28..kat floor ni jugak ada tanzini bar..dan tingkat 29 ada rooftop bar...bar sesajaaaaa
 
apakah??yess,,laluan ke bilik...cite bilik kite smbg entry lain la ekk..hehhee

sekian.. ;)

Friday, December 23, 2011

si DOBOT kesayangan yang MAKAN 5x sehari


 hye semua! ;)
bajet cun je minah atas tu kan...
posing bukan maen!
tu ok lagi,,cer tengok pix bwh nih...

nahhhhhhhh,,hancor ok..hahaha
tp xpe,,die kan bunting pelamin..ehhh,,x pasal2 ada pelamin pulok..heheh
so,,inilah kuceng kesayangan kami kat rumah tu..
dobot nama nya,,nama tu aku yg bagi,,jahat gile kan letak nama dobot..
opah aku ckp xsdp langsong!
da tu,,dobot bebeno..
die ni tersangat la manja ngan mak...
smpai aku jeles..motif nk jeles??haha
yela,,dr pagi smpai mlm mak je yg adooo kat rumah tu kan,,
tp istilah "manja" tu bukan lah jenis yg meleseh2 nih,die ni mmg x blh dipegang..geram aku kdg2...

kalau kitorang keluar ke mana2,,blk rumah,bukak pintu,,bukan aku mahupun en suami yg dikejarnye..
mak jugakkkk yg dicari..
mak amik air semayang die tggu tepi bilik air,mak solat die dok atas katil,,mak masak die tgk kat dapor,mak mkn ubat die tgk,dan bla3...
smpai aku panggil die KAK NAM!..:D
kdg2 aku tnye gak die,,"ko da pandai masak belum?" "solat da reti?" hari2 ngadap kan..xkan x reti2..haha
tp dobot diam je,,x jawab,,miow2 je..panggggggggggggggg...da sah2 kuceng,mana blh jawab..

ehhh,,ke laut lagi,,tajuk lain kan..cite berjela2 pasal lain pulak..
ok,bab makan die ni mmg menggila sikit semenjak bunting pelamin nih
ahh,,tp aku rasa sama je..mkn 5x sehari,,kdg2 kalau aku naik angin smpai 6x die membedal..
pagi2 buta aku bgn nk g keje tu,die da menyalak2 kat mak nk makan,,siap kejut mak kat dlm bilik..
menu nye nasi ngan ikan bakar..bijik2 friskies kejadah sume tu die x koserrr nk mkn ok..
pastu,,pkl 10 mintak lagi,,ikan mentah pulak,,sekor...
pukul 2 cmtu bagi lagi nasik ngan ikan bakau....ptg pkl 4 ke 5 cmtu bagi ikan mentah..
aku blk keje die membuta,,kenyang katenye..
mlm tu pukul 8 mlm cmtu makan lagi nasik ngan ikan bakau...
ha x ke 5x dah?
supper pon kdg2 mintak,tu bile aku naik angin aku bagi lagi ikan mentah sekor..adehhh,,dobot2..
kdg2 sblm kitorang tido,,nasik die ada lebih lagi,die ngadap la..mana la x gemssss..
seminggu mau setengah lori ikan die je!

ok la layan pic2 KAK NAM yg cun nih.....


perot aset termahal si dobot ;)


ok..da la..x yah letak pic dobot ni byk2,nti ferasan lak die..
hehe,,selamat bercuti rakan2..
Merry Christmas! ;D

sekian