Friday, November 25, 2011

Bersambung??


salam semua...
okay ni bukan sambungan entry part 4 untuk our wedding anniversary..
tp sesaja nk bg tau yg ianya akan bersambung pada hari esok..
yeay! sgt x sabar...
lokasi masih dirahsiakan..tp x la smpai ke luar negara,,luar negeri sembilan je..hehe
selagi bulan November kan,,x salah nk celebrate smpai bile pon..

jumpa lagi! ;)

Tuesday, November 22, 2011

1st Year WEDDING ANNIVERSARY | part 3 | -DINNER @ ATMOSPHERE 360-

salam semua...
mari kita menyambung siri penjelajahan kami sempena 1st year Wedding Anniversary nih...
pada sabtu bersamaan 19 November 2011 tu genap lah setahun kami mendirikan rumah tangga..
alhamdulillah,,segalanya berjalan lancar dengan izin Allah dan rezeki yg Dia berikan..syukur ;)
nk dijadikan cerita..minggu lepas adalah minggu exam utk aku,so start rabu 16 november smpai 19 november tu paper aku..sadis kannn..x dpt nk celebrate malam 18 november tu ;(
tp xpe,,asalkan en suami ada di sisi dah cukup..

19 november tu last paper aku,dah la ptg..potong stim btl....
mmg we all plan nk g dinner je time tuh..sblm2 tu ada gak survey2 nk mkn katne..
en suami biasa la..mcm x amik port je,,terserah kat bini die ni la kan..die mengekoottttt je..
so,setelah di survey2,,aku jadi confuse,,xtau nk dinner katne..
aku ckp kat en suami "kite makan kat bora ombak jelah,dekat ngan tmpt aku blaja tu"
en suami pon berkata "ok je,,ada mkn apa kat situ?"
aku ckp "biasa la,western ada,melayu thai ada,tmpt cantek" lalu en suami pon mengiyakan dan bersetuju..
smpai masa.........abis exam,tukau baju sume,dok meeting dlm kete berlama2an kan..
die plak beriya nk ke KL Tower,,aku ckp situ mahal..da la x booking..hari sabtu lak tu,sure ramai..
en suami tetap berdegil nak jugak ke sana..
aku pon ikotkan saja..........
smpai2 sana tnye la kot ada meja2 kosong kan..
cina tu ckp ada,,tp xde kat tepi tingkap,dlm sikit..lalu kami bersetuju..

jadinya secara rasmi dinner kami di Atmosphere 360 Restaurant KL Tower la..
actually ni baru tuka management,dulu lain,angkasa ape tah x silap aku kan..
komen,ok la..puas makan,tp mmg MAHAL..
sekali sekala buleh la,,berkala2 mmg bankrup!lain la ko keje lawyer ke majistret ke kan...
dah,,x mau ckp banyak,,mari layan gambar...

kitorang sampai awal jugak..dlm pukul 6

restoran bukak 6.30,,so kami ke observation deck dahulu,,last aku pegi masa darjah 4..haha,,en suami lagi pulak,,x penah sampai..dasattttt
okay,,restoran da bukak...masa ni x ramai org lagi,,aman damai ko nak bergedik2 posing
TQ en suami! ;)

ehhh2,,aku da tukau position..sbb arah putaran nye aku rasa terbalik kalau duduk tmpt mula2 aku duduk tu..

seafood yg super duper freshhhh! cuma ketam agak kureng sikit...lain okay sesangat
utk makluman harga pakej yg ditawarkan tidak termasuk air ye..coffee n tea je free n also plain water..lain2 sendirian berhad! utk watermelon juice ni harganya RM23.00 ++..kalau beli buah,,ramai dpt minum,,ye dok?



malam sudah,,KLCC menunjukkan view nya yg cantekk

mintak tolong captain restoran amik gambau,,sbb servis charge ko pon mahal kan..


dessert


nampak apa???lobster?tu hiasan je,,x boleh pon nak amik


jeruk juge adaaaaa ;)

salad station

ni ruangan amik makanan tu sume


kekenyangan



ada persembahan tp lagu cina

kat dlm tu ada ruang tmpt makan jugak..tp x berputar


ruang masuk dan keluar





en suami sedih sbb die xde hadiah utk saya..saya ckp xpe,,belanja makan ni pon lagi mahal dpd hadiah yg saya bagi tu ;)


ni je yg sempat dirembat kat parkson masa en suami pegi langkawi aritu..


ianya adalah....neck tie...;) en suami sangat sukekannya


tang membayor

nahhhh,,,ikutkan pakej die RM198 nett per person..tp time tu aku rasa murah sikit kot dlm RM170++ service charge n gov tax mmg x hengat..pape pon tq en suami ;)

tu saja la ye.....kami bergerak turun pada jam 9 lbh cmtu........n terus ke shah alam rumah kakak aku untuk jadi bbysiter sepanjang beliau ke NY selama 10 hari..
so,,kami akan meneruskan lagi penjelajahan Wedding Anniversary kami pada sabtu nih..
can't wait uollss...kemana kita??
tungguuuuuuuu ;)


n last but not least!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tahniah kepada pasukan Harimau Muda Malaysia yg berjaya membaham pasukan Garuda Indonesia pada SEA games mlm td..mmg sengit,,lemah jantung aku tgk....pape pon i'm proud to be MALAYSIAN! yg kaya budi bahasa dan berhati mulia..to Indonesian,,tolong bersihkan hati anda.hormati lah Negara lain,,aku mmg hangin masa game blom start time nynyi lagu Negaraku tu..huh!mcm x beretika penyokong indon nih...


sekian sahaja,,,bertemu lagi untuk part 4 di ...... ;)

Friday, November 11, 2011

1st Year WEDDING ANNIVERSARY | part 2 | -snap menyenap-


salam semua...;)
okay tajuk nk best kan...
siap ber part2 kauuuu...lantak laaa kan
korang pon tau baca kan...sume ttg anniversary kami yg bakal kunjung tiba pada 19 Nov 2011 nih..
so,kami amik mood masing2 feeling2 g photoshoot kat blkg kampung halaman aku di PD..
syok sendiri je!

dlm masa yg sama nk mempromosikan kampung aku yg BESTT nih...
yeszzaa,,kampung aku kat PD...
dan ia adalah pantai..kalau musim cuti yg kene ari jumaat atau isnin,,
kitorang mmg tidak akan menjejakkan kaki ke kampung sama sekali..
kerana ianya adalah JAMMM!!!..
kecuali raya la..mmg patut blk kan...

ok,,mari review sikit...aku x pro lagi nk edit gambar..ampunnnnnn,,ni je aku rasa yg terbaikkkk


actually pantai ni mmg dekat sangat dgn umah opah aku..
di mana blh berjalan kaki sahaja walaupun jauh jugak la
n pantai ni dulu mmg privacy abis,,x ramai org sbb ramai x tau..
tp sekarang,,ramai dah menerjah,,so adalah tidak syokk lagi spt dulu..

mmg niat di hati ni nk bawak en asben kat pantai nih..
sbb kalau mmg tmpt peranginan mcm kat pantai teluk kemang,pantai batu 4 tu aku rasa x ada yg special pon..org je ramai..
last aku pegi pantai ni pon time sekolah kot..mmg agak lama x pegi....
tp dulu lagi cantek uollsss....
baiklah,,tanpa membuang masa jom layan gambar2 syok sendiri plus photographer yg x bertauliah nih jommm...





macam nak terbang daaaa


ouhhhhh,,mmg cantekkkk.......pemandangan itu ye ;)


  




ok,,dah la...kang ada nk termuntah lak tgk gambar2 syok sendiri nih..:)
sekian sahaja..

Tuesday, November 8, 2011

1st Year WEDDING ANNIVERSARY | part 1 |

salam semua dan selamat hari raya aidiladha walaupun da lepas ;)
okay,,hari ni bersamaan 12 Zulhijjah 1432H genap lah setahun kami berumah tangga (dlm tahun Islam)
org asek celeb tahun biasa,,aku sj nk celeb tahun Islam plak..
tp xde jugak menyambut mcm nk gila kan..tetapppp nk tggu tarikh keramat 19 November jugeee ;D

rasa mcm baru sekejap,,baru je lagi nikah aritu
hehe,,tp pape pon,dlm tmpoh setahun jagung kami nih,,masih byk bnda nk kene belajar..
masih dlm proses mengenali pasangan dgn lebih dekat...
so aku sgt berharap dan berdoa semoga ikatan yg dibina ini akan kekal hingga akhir hayat kami..insyllh


suke dgn inai nih..tq kak ain ;)
walaupun ada cerita di sebalik pembikinan filem ni inai nih..bersengkang mata! tp enjoyyyy dan hasil yg memuaskan hati


planning utk wedding anniversary??
blm cnfrm lagi,,tp x pegi jauh kot..dkt2 sudahhhh..kami bukan byk duit ;p
n for sure ada part 2,3,4 dan sebagainya kot..insyllh

sekian