Tuesday, July 26, 2011

happy birthday ENCIK SUAMI

salammm semua ;D
ok,,da berzaman gak cite nih,,baru nk story mory kat sini..
maklum le,,kelas da stat,,haruslah bermandian tsunami kan..
sabtu kelas aku dpd pukul 8 pg hingga 12 tgh malam..ye!12 tgh MALAM!!!!!!
ahad pulak,,pagi2 bute lagi kelas,,nasib baek smpai tghri je...so ptg boleh tido utk mencukupkan stamina nk drive lagi senin tu ke jempol plak..hebat x??erkkkkk

ok,,merapik..
tanggal 18 julai lalu adalah bday insan tercinta dlm hidupku ini..cehhhh
tp memandangkan 18 julai 2011 aritu jatuh bersamaan hari senin,,maka nya haruslah menyambot lebih awal di mana lebih afdal sbb aku ada di sisi beliau..
bkn xnk celebrate ahad,,tp senin tu kan keje..so,,mood agak kureng barangkali...
so,,sabtu 2 minggu lepas,,aku bersama en suami dan mummy tersayang ke haven sana utk makan2 jerkkk...

actually plan yg sebenarnye adalah lain n lebih rakus lagi..iaitu tettttttttttttttttttttttt..mls la nk cite,,mane tau blh buat utk next year plak ke kan...so kalau cite kat sini nnti en suami baca da x surprise n malu laaaaaaaaaa...kuang3...tp keadaan x mengizinkan memandangkan bajet x cukup..
tp haven pon ok wat......romantikosssss gituu...
siap bawak mummy lagi,,anak mithali kate nye...sbb nk pegi lagi tah bile,,tggu masa free la..

hoihhhh,,tah bile nk stat ek cite kauuuuuu...
ok la...sabtu ptg tu kitorang gerak ke haven dan smpai around 7pm..
di kala itu matahari hampir terbenam so mmg cantek la view nye....



ok selesai mengorder2 utk melantakkk,,,kami pon menghayati la tempat tu dgn perasaan yang tenang lagi aman lagi damai.....


okay hari pon da nk malammmm

sesi membuka hadiah lak..this time xde surprise2,,sbb kete bagi kat jockey..paking atas da full,,nk menapak tu mintak mahap la kan..tinggi nk memanjat bukit tu...kekdahnye bagi jela kat jockey,,so no more surprise,,angkot je hadiah tu masa masok haven,,en suami pon nmpk la..hahaha,,sengalll


tp masih lagi dlm kategori surprise,,sbb en suami x tau apa lagi kat dalam tu.. ;D


huhhhh,,dgn rakusnye die membuka hadiah tersebut dan muka ada riang laaaaa.....
tp baju je pon,,da x tau nk bg apa,,sbb barang hantaran byk lagi x abis pakai...
suke x??suke x???haruslah suke kan....walaupun terpaksa,,masa bli hadiah ni pegi ngan bff anis kat mid,,en suami tgh final exam time tu...hihihi..

okayyy,,.dan kami pon menikmati makanan yg enakkkk bangat tuhhh


mak teruja tgk udang yg posing kat atas nasik menggunung tuh...boleh abis ke tu mak??


fried rice with shrimp..boleh mkn 3 org..kalau x,,mmg x habis la jawabnye


spring chicken with peri2 sauce..x habis pon,,besau sgt


grilled kambengggg,,mmbekkkkk utk bday boyyy


tempura,,mmg sedappp,,ranguppppp..krukk2


tu dehhhhhhhh ;D

dan hari pon sudah gelapppp..mari layan gambau2 sekitar restaurant


view malam..cantekkkk


pelita ikea.. ;D


tu plak cawan ikea,,mcm cawan souvenir masa aku kawen dulu utk vip..sama calour










bersama bday boyyyy



kat atas haven ni ade lagi satu restorant yg diberi nama panorama restaurant..tp kene memanjat sikit la,,lagi tinggi..
mmg aku x leh la pegi situ kan,,sbb bwk mummy,,x larat nk jalan,,pancitttt..
panorama restaurant tu mcm ada menara tinjau di mana blh mengambil gambau...





ni kat atas menara tinjau,,view lebih kurang sama je mcm kat haven...


jalan naik ke panorama restaurant

ok la itu je kot,,,,masa blk kat rumah,,baru menjalankan aktiviti ni pulak,,sbb kat sana perot da full..xde bilik kosong lagi dah walaupun utk si comel ni....




macaroon by NORA RASHID..
further information blh KLIK sini..mcm2 flavour ade..
rasa blh thn,,cuma yg apple tu manis sikit..
lain2, red velvet,choc n orange sedappp..kedai kat seremban je..

last but not leastttttttttttttt....................
bday boy with his present...fit to him


actually ada 2 baju utk present ni,,satu lagi baju kemeja utk kerjaa,,gmbo x ade lak..hihi,,later2 la ek....

dah borrrrrr ni sayang oiii...bulan puasa kite diet sesama keyyyhh...

so,,itu sj buat masa ni...
komen utk haven - makanan sedap,,harga pon ok..3 org aritu dlm rm1++...
lps ni harus ke sana lagi tp bukan bulan 9 ye sayang....jgn copy n paste...muahahahahahaha....

btw happy birthday sayang,,semoga pjg umur,,murah rezeki,,dipermudahkan segala urusan dan memperoleh kejayaan di dalam apa jua yg dilakukan..aminnnnnn

sekian

4 comments:

sue UYA genjos said...

amboi~
romantisnyer~

wAnNy said...

sue-sekali sekala....bkn selalu..hehehehe

Sumayyah Nadhirah said...

aku xsabor nk bwk encik abe aku nnti..seprise2!! hehhehe....

wAnNy said...

maya-haha,,plan baik2