Saturday, May 28, 2011

review KARAK


salam semua..
okay mlm td baru je hampir nk gugur jantung nonton cite karak nih.
bg aku,,ok la cite ni..sbb bdasarkan pengalaman org kan..
n ada jgk moral yg nk disampaikan..

aku mmg penakut kalau nk tgk cite2 antu ni..tp mesti nk tgk jgk..
so,,tgk celah2 jari la kekdahnye kannnn..haha..
n aku rasa cite ni macam akan ada smbungan..tggu jelah..
lg 1 KRU mmg power,,sound effect segala dlm cite nih mmg mengancammm..
tu yg terkujat2 jdnye.. ;D

next nk tggu X-MEN FIRST CLASS lak..

*byk urusan nk di setelkan hari nih..jmpe lagi...

sekian

Friday, May 20, 2011

health & beauty

salam semua..okay,,hari ni nk cite pasal produk kesihatan dan kecantikan...
setiap wanita mengimpikan kulit yg cantik,mulus,gebu dan sebagai2 nya lah!!
tapi dlm masa yg sama kesihatan dalaman juga pertu dititikberatkan..
so,,ini la jalan penyelesaiannya...

produk catalyst ni ada pelbagai jenis..tp ni antara yg best seller la..
virgin coconut oil n catalyst collagen..mcm kat bawah nih...




catalyst collagen


ni kawan aku yg perkenalkan..more detail boleh check kat link die..
act dari sblum kawin lagi aku da cuba,,dan hasilnya amat membanggakan...(kembang kempis jap)..
utk permulaan sblm kawen tu mbr aku suggest kan collagen utk kulit..
collagen ni berbentuk serbuk..dan rasa masam2 sikit..so,,kenyit2 mata jgk la menelan nye kan..
dan lagi,,perlu dihisap kemudian baru minum air suam..perghhh,,,ko bayangkan la kann...

ok,,ni ada sikit info ttg catalys collagen nih :

Catalyst Collagen adalah sejenis protein anti-penuaan jangka panjang. Ia membantu membaikpulih dan meningkatkan ketegangan dan kelembutan kulit, mengurangkan garis penuaan dan kedutan. Collagen membantu memberikan kulit anda kekuatan, fleksibiliti dan kelembutan. Ianya juga turut membantu anda memperolehi wajah yang lebih menyerlah dengan tampak lebih muda dan segar. Collagen sebenarnya adalah sejenis protein yang membantu dalam menghubungkan tisu-tisu di dalam tubuh anda termasuk tulang, gigi, tendons dan kulit.

ha,,,best pnye kannn...harga pon berpatutan :
Pen. Malaysia : RM59.90
Sabah / Sarawak : RM 64.90

ouh lupe...dlm 1 kotak ada 15 sachet bersamaan utk 15 hari..
so,,aku mkn aritu 15 hari sebelum nikah,,dan hasilnya kulit sgt lembut + licin...
berbaloi2 okehhh!


produk yg kedua pulak,,virgin coconut oil yg terdapat dlm 2 bentuk-softgel capsule dan liquid..
ni aku try mase lepas kawen..aku mkn yg softgel capsule tu,,x kuasa mak liquid2 ni..telan je abis cerita kan..capsule nye x besar mana pun..comel lotey aje..


virgin coconut oil

ni info mengenai virgin coconut oil pule :

Minyak kelapa dara adalah minyak keplapa yang diproses tanpa penggunaan haba atau kimia di mana struktur asal dalamannya dapat dikekalkan seasli-aslinya berbanding minyak kelapa biasa di mana haba dan kimia digunakan sewaktu memproses yang mengakibatkan struktur asal dalamannya berubah membawa kepada kemudaratan apabila manusia memakannya. Antara khasiat-khasiatMinyak Kelapa Dara adalah : Menyokong fungsi sistem imunisasi dan fungsi metabolik yang sihat. Mengurangkan berat badan, menyediakan satu sumber tenaga yang segera. Mengandungi kalori yang sedikit berbanding lain-lain lemak dan nutrien penting mustahak untuk kesihatanyang baik. Memudahkan penghadaman dan penyerapan zat makanan, membantu untuk mengawal kencing manis, osteoporosis dan penuaan pramatang dan pengerutan kulit. Melembut dan melicinkan kulit serta mencegah jangkitan bakteri, virus dan kulat (termasuk yis), dan mengurangkan risiko kanser, aterosklerosis dan tanda-tanda penyakit yang lain.

seee!!byk tau khasiat die..1 botol ada 60 capsules,,pengambilannya sehari 2x,,so 1 botol tu utk tempoh sebulan..aku rasa worth it la dgn harga die,,murah bangat!!aku da amik 3 botol dah,,dan hasilnya mmg x cpt letih,,tido 2 3 jam pon bgn pagi still rasa segar je...
kesan lainnya??tettttt,,,lbh kepada hubungan suami isteri ye..xleh cite lbh2..haha
tp tindak balas berbeza2 la mengikut individu..dan produk2 ni tiada kesan sampingan..
utk virgin coconut oil ni harga sgt2 berbaloi lah..

Pen. Malaysia : RM 39.90
Sabah / Sarawak : RM 43.90

kalau ade yg berminat blh jgk contact saya thru email miszili_1909@yahoo.com sbb saya slh sorang agen nye.. :D

selain daripada 2 produk ni,,ada jgk yg lain spt natural fibre drink, mindstar n hair treatment & revitalizer..next post saya akan cite lbh lanjut ye..

sekian...