Tuesday, March 29, 2011

keliruu

salam semua and hye! ;) ok,,smbil2 carik idea nk buat assgmnt (plagiat adalah dilarang sama sekali) sj nk share kekeliruan yg ada dlm diri nih..cehhhhhh ni dinamakan selera besauuuu,,keinginan bkn men byk tp kene pilih salah satu,,haha almaklumlah *BAJET tu x byk mana

keinginan utk bercuti..yeahh,,,btl2 memerlukan kot..agak tensi kerja shj..
tp mcm nk tggu abis final dulu plak..hmmm
dan tapi lagiiiiiiiiii,,mcm nk bli menatang ni


kameraaaa..ngeeee ;)
tp en hubby adalah menentang sekeras2nya...sbb baru lgi bli kamera aritu (bkn dslr)


seterusnya en hubby nk belikan menatang ni n aku mmg
nak sbb lappy lama da patah riuk..tp xnak sbb nk ipad,,,cmne??haha

ipad!mmg nakkkkk sgt3...tp yg ni pon en hubby menentang sekeras2nya jugak..
haha,,die ckp nnti nk buat assgmnt cmne?
fikir yang terbaik n kene pilih salah satu..


adehhh,,cmne eh?
rasenye mcm xyah bli sume2 di atas ni..
duit tu bawak ke shopping je lagi best kan?hahaha,,terapi yg paling sihat!!
SIHAT la sgt bak kata en hubby... heeee ;)

sekian

Wednesday, March 23, 2011

montel dan timot







nama : montel
tmpat jumpe : kantin ofis
sbb amik : tergoda tgk muke die..haha
tarikh amik :x hengat
tarikh mati : pon x taw (sbb hilang tros) dgn harapan x mati lagi la hendaknya ;'(

die ni seekor yg manja bangat....
makan kuat..kucing lain mkn 3x sehari,,die 5x sehari (tu sbb gomok)
aku mmg sedih sgt die mungkin mati...
sblom die hilang tu mak aku ckp die ade muntah kua cacing..pastu mulut berbuih..
then mase tu aku ade klas,,so xdpt sgt nk tgk2 die...tsk3
pastu stat sabtu ptg tu die hilang smpai la ni x blk2...msti die da mati la tu..

mmg x best la die xde..
kalau x die je yg suke ketuk pintu bilik time aku smbyg or lepak2 ngan hubby..
suke sgt mengacau masuk bilik...dok atas katil,,manje2...(mcm posing2 kat atas tu)
kalau org sume dlm umah,,die merayap,,blk2 je msti ketuk pintu nk masuk..ngiau2..
yg plg best,,every weekend kalau aku menggosok baju keje,die la peneman setia..
lepak baek pnye atas katil smpai aku selesai menggosok....skrg da xde la peneman aku..huhu :(


ni plak timot (comot)...amik kat pasar ampangan..masa tu die 3 eko..tp aku amik 2 eko je,sbb yg lagi sekor tu mmg da xlame je aku tgk..tp yg aku amik dgn die ni pon mati keesokan harinya..x ckp khasiat kot..
die ni je yg tggl bertahan..die sgt3 rapat dgn mak..smpai tido pon mak bwk die,,n time die mati ahad lepas,mak menangis!,,mak xpenah menangis kalau kuceng belaan kami mati,,tp dgn timot ni mak sedih...yela,,die je peneman setia mak kat umah..
die xde umah jadi sunyi!kalau x die seekor kuceng yg nakal..mmg huru hara,,abis sume tmpt die jelajah bersama kuceng2 yg lain..mmg hyper!kalau blk keje,,die la penyambut tetamu..skrg x hade dah...sadis..die mati pon dikhuatiri sama sbb dgn montel..termakan racut rumput mungkin,sbb mak aku meracun kat dpn umah ni..
hmm pasni rase2 mcm x mau bela kuceng dah..kecewa pon ade..kalau x hilang,mati,,kalau x mati,hilang...nk belaan lain plak la..

moge timot n montel aman di sana..we always miss u... :(

sekian