Tuesday, June 22, 2010

almost 60% DONE!!!yeahh

huh,,semakin hampir selesai persediaan hari bahagia kami...
segala urusan yg besar2 spt
katering,pelamin,photographer sume tlh selamat di booking..
dan baru2 ni aku dah setelkan jugak gift di meja mkn pengantin dan jugak bunga telo mlm berinai...
act bunga telo makcik aku nk sponsor,,aritu da g survey ngan die kat SSF..
tp mase g nilai 3,,aku da mcm jatoh cinta lak ngan ade pattern tu,,tros angkat sket..
utk mlm berinai

setakat ni yg blom setel cuma brg2 hantaran n gubahan la 4 sure..
aku tggl nk bli 1 je lg brg die..
pastohh,,kad kawen,,plan nye bln 7 ni nk g tempah..
n lg3,,,GOODIES...
wahhh,ni plg pening..
xtaw la ape nk bg..
idea2?
kalau aku bg cawan ikea je ok x?dan telorrrr...
sbbnye da mls nk bg mknn kat org..bkn org mkn pon..
pnyudahnye TONG SAMPAH.....
arghh,,kusot2..

**saje buat persiapan awal....sbbnye bln 8 da puasa..pastu raya..da tu tunang aku ade kelas..
cpt siap cpt sng ati dan cpt blh rehat..wahhhhh best2

sekian..

Monday, June 14, 2010

waYang kiTe

haha,,arini aku mc ye rakan2..
food poisoning katenye...
bpe kali ter ber2,,smpai lemah badan..
so,,amik la mc pg2 bute td..

ok la,,
xde pe yg menarik pon,,
sekadar nk update sajo..
jmaat aritu aku join puspanita pnye tournament bowling,,
sempena ari belia negara...
so,,aku bersama2 rakan housemate g la menjoinkan diri..
sgt happy,,sbb da bape kali plan nk kua sama2 asek x jd je..
mklom la,,msg2 ade halllll kann...
so,,ni la masenye..berikotan bdk2 ofis aku sume x bminat..



ha,,yg ujong sebelah kiri tu mak aku ok..die pon join utk group veteren..hihi

ouh,,,die mesti ade..penyokong..walopon dtg sekejap..haha
see,,,,terbukti,,haha,,walopon no 11,,dpt la jgk kan utk kategori belia...
ha,,mak aku pon dapat..kebetulan dpt no same...tp mate pin aku lebih r eh..ni kategori veteren...
ha,,sblom tu,,,kamis mlm jumaat aku g nonton wayang ngan tersayang..
tgk midnite cite A-team..
memandangkan karate kid da penuh pd mlm itu..
hmm ok la cite tu..klaka..tp terasa lama je x abis2..
siap blh tlelap..hahah
jumaat mlm sabtu tu plak..
ak dpt gak tgk cite karate kid
sgt enjoy..besttttt
ade moral cite tu..
mmg besttt r..haha,,pueh ati den

hmm sabtu tu mr.fiance da ade klas..
sama jgk ngan ahad..
so,,dok umah je la ontok2.hihi
*later nk tggu cite ombak 3 ngan twillight saga eclipse kua...weeee~~
*pasni mr.fiance lg bz..dgn jd fasi BTN,,penceramah kursus kawen..huhu
tggl la dennnn....tp tgk wayang tetap kne tgk k..
sekian sahaja....

Thursday, June 10, 2010

upDate!!

yahhhaa...
mari kite update cite weekend aritu..
wahh,,da mcm blog khas utk weekend je kann...
hehehe,,janji hapdett...

ok ye..
jmaat lepas bsamaan 4 jun penduduk taman aku ade buat 1 trip ke cameron highland
rm50 ajo,,poie yo lah kannn..
walopon da pnh pegi 2x..
saje nk nyejukkan badan
org ramai mmg x hengat...
smpai aku kne masok toilet LELAKI utk buang air,,
da la kat tapah lost gile,,trn2 je nmpak bas kiri kanan depan blkg..
da x taw mane kddkan sebenar n kat mane toilet..
nk crk bas pon x jmpe..adehhhh
so,mari la layan gamba....

yeahh,,,kol 5.30 da smpai atas...sape2 yg nk mandi blhlah bbuat demikian di surau yg bhmpiran..tp aku???ouhhh tidak...sojukk beb..tula die muke xmndi,,perot lapau...
ok,,lokasi pertama adalah bee farm..haihh,,x bape nk gema sgt aku nk nengok lebah...

tu diaa...
pasar sayo mayor...ini buah oren
ouh,,mummy ku yg tercinta...luv u..hihi
eh2,,lupe lak nk cite...encik ni pon ikot same..hihi


uuuuiiii,,jagong2 ni mmg tbaek dr ladang taw..gile manesssss...
en.photographer aku ade je nk nyenap
hihi :)

hihi,,da la eh..nk tgk byk lg,,tgk la kat fb..
mlm tu dlm 12 lbh baru la smpai TTJ..
mmg penat abis...
sok nye plak ade 3 knduri kawen nk kne pegi..
rembau,gemas,pilah..
pilah tu je mmbr ofis aku..yg laen mmbr si dia..pnt gile..da la jaoh..

haros aku muslimah..hihi
bersama pengantin di gemas

mlm tu plak g layan muvie cite lagenda budak setan...

not bad r..sedeyyy :"(
pastu senin tu plak aku amik cuti utk bereskan ape yg x beres lg dsbbkan faktor xde mase,,laki aku mggu dpn ade klas,,n yg sbnrnye time ni ade DUWET..haha..so,kami ke klcc utk mmbeli kemeja si dia...

done! tggl wallet n belt je utk si dia..
mlm tu plak g kene ikan bakau kat tlk kmg PD..
sbbnye akak aku sume ade sane,,cuti skola kann..
so,,bdesup r pegi melantak...
malangnya gambar tiada..
aku lupe bwk kamera..
hihi,,so setakat itu sahaja..
selasa mulakan tugas spt biasa..
sekian...

Tuesday, June 1, 2010

weEkenD

assalammualaikum wbt..
hihi,,cm da lame je x meluah pasaan kat sini...uhhh
mmg lame pon..bln mei xde post pape la..
x taw la knp ek,,mls satu..
pastu asik lupe je..cite da basi mls la nk hapdet kat sini kan..
n yg plg penting..taw2 je r line kat sini..lembap nk mmpos..
nk upload gmba bjam2..saket jiwa n ragaku..
ok la..xde pe yg best pon kali ni..
just nk cite mase weekend yg 3 ari tu..hihi
penuh..uhhh,mmg best

kames mlm tu,,aku da jnji ngan mr.fiance nk bwk mak aku mkn ikan bakau
so,,kami ke kuala sg. baru..
dulu2 slalu gak pegi ngan akak aku,,sedap
tp kali ni cm da xbest lak..tuka tukang masak kah?
ataupun resipi ilg?hahaha..no komen
lyn aje lah gamba2 di bwh


wahhhh..hihi


pillih3..ikan3


ini ikan,,bkn ayam tau..

bahammmmmm

ok..kyg suda,,blh blk..
jmaat plak bsmaaan cuti wesak...
kami ke kl..ouhh tidak,,shah alam
ke JAKEL buat kali kedua nye..
b4 ni pegi utk carik baju nikah mr. fiance..
nk matching kan ngan baju aku..
sbbnye bju aku tu disponsor oleh makcik saye yg dibeli di indonesia..hihi

so,selagi ko sale..mmg pegi jela nmpknye..
act,mak aku nk bli lg satu baju,,
mr.fiance pon nk blikan bju mak n ayah die smpena majlis kami..
wahhhh,,kelas kau..
then bdk2 umah aku ni nk baju same..
korang kne pkai time dtg knduri aku nnti tau..kendarat,,sng knl
nk srh basoh piok belanga..wakakaka
so,,mnghabeskan wang ringgit la..


tgk betol2..sehingga 85 %



mmg byk pilihan


dah2..da puas melabor duwet kat sini,,
aku gerak ke ikea lak..n the curve skali la..wakaka
sj mmbuang mase dan cuci mate..
ouh di the curve HABIB JEWELS tgh sale..
cantik2 ouh..so,,aku da survey2 mane yg nk..

melantak dulu ape2 hallll
muke poyo dah ade gg..heeee

bukan la niat nk buat show..hihihi

tamat la sudah..ngatkan pastu nk ke OU bli baju mr.fiance utk hantaran..malangnye da lambat sgt..so,,blk ajelah memandangkan keesokan arinya die ade klas

next,,sabtu plak x g mane,,g knduri kawen je,,mengikot perancangan nk ke melaka..tu c pengapit kesayangan aku tu ckp nk crk kaen baju die,,da tu x jd pulak..cm kellll..uhhhh,,so bjln2 ke seremban ajo lahh...

ahad nye plak..ade birthday party sepupu sepapat aku kat hartamas..die buat kol 2 ptg..so kitorang gerak dgn jem nye,,mklom le,,isnin tu keje...smpai2 da abis party kan..haha,,geram di situ..x sempat nk nyenap muke2 yg sptotnye..

dpt tgk diorang men game je ngan clown yg comell..
anje ku syg..mcm kamu lak birthday boy nye...
haha,,sj nyenap mamat sexy ni..hihi,,hawt gle


lastly..saye... :)
mlm tu plak blk bdesup g tgk wayang..
cite prince of persia..mmg best ouh..
x rugi tgk..hihi


so,,sekian sahaja cerita utk kali ini..
sok luse smbong lg..
tata...