Wednesday, August 11, 2010

salam ramadhan

selamat menyambut bln ramadhan yg mulia..
maaf dipinta jika ada salah dan silap
moge ramadhan kali ni memberi lebih keberkatan utk kita semua..
**mood xde nk update blog..byk gak cite2 yg da terlepas..xde mase nk update..wahhh,,bz ke aku?wakakakakaka..da sampai seru nnti aku update le
**harini blk semban buke ngan keluarga tercinta..yahoooooo
**persiapan 85% da siap..x sabauuu...hihi

Monday, July 12, 2010

babysiTteR...

hollaaa...
bertemu lg pada segmen arini utk membincangkan isu2 pada weekend aritu..
hehehe

jumaat tu bergegas pulang ke seremban utk membeli tiket twillight saga eclipse..
takot habis katenye..pegi2 dpt la tiket,,
mmg plan nk tgk lambat,,so, tiket kol 10.45..
menunggu si dia pulang dpd KL..si dia berkursus induksi umum di INTENGAH,,
sib baek weekend blh blk..
sesampai je die kat seremban,,kami menuju ke nasi arab damsyik di jalan paroi-senawang..
mmg sdp abess.....
nasi yg dihidangkan dlm dulang dan ayam yg mmg marvellous..
terdapat juge pilihan kambing ye tuan2 dan puan2..
mmg lazat wa ckp sama lu..g la try...
mlgnye xde gamba,,sbb org terlalu ramai..so,,meja besa2
tpaksa share meja ngan org..
pastu,,kitorang anta mummy tercinta blk then g MBO...
wyg stat 10.45..
yg x blh blah nye kan..
dlm kol 12.15 cmtu,,blh plak blackout..
gile,,,,x penah2 aku tgk wyg blckout..lame lak tu..
mmg ptg stim abis..da kol 12.45 cmtu org tu kate sape nk refund tiket blh g kaunter,,berduyun2 la org ni kua termasok lah AKU..hahah
dlm ati da maki2 dah..pastu baru nk kua pintu ade akak tu ckp lg 5 minit..
sape yg nk refund blh refund,,klau x stay aje..
aku pon masok blk..x kose aku nk refund,,bile lg nk tgk..
so sambong la cite itu..
ok la,,cume kali ni byk romantikos sikit..hehe
muke adalah puas apabila kua dpd wayang tersebot..hahah..

keesokan harinye pule kami ke shah alam utk jd babysitter akak aku
die ke london bersama husband dan khalil c anje..
so,,yg besar2 ni tggl la ye..haha,,ksian korang

puas aku pikir ape nk buat ngan bdk2 ni..mane nk bawak..
mule2 nk bwk tgk wayang,,pastu mereka2 da tgk lak sume cite..
last2,,aku ckp jom g wet world nk?
wet world tu ade ape?
hahahahahaha,,adoiii ko ni..ksian btol,,celah umah pon x penah pegi..
dsbbkan kemalasan kakak aku..ape daaaaa
so,,kitorang pon g around 3 ptg gitu...
hepi x terkata bdk2 ni,,,suke aku tgk..
then da ngammm ngan en. amir..
kjp pakcu,,kjp uncle,,tah mane 1 korang nk pggl..tp aku tetap KAKAK ok..hahaha
so,mak aku n bibik pon follow..
takot x terjaga plak kan..
so,,mari layan gambau2











ouh,,mereka2 ni sume mmg x takot naik mende2 nih..
mlgnye pic aku xde sape nk amik..sob2..



dlm pkl 7 tu kitorang pon kua,,kanak2 ni mkn mcd pulak..
so,,pegi la bwk..pastu blk..
mlm plak,,aku ingt nk bwk dorang g i-city..
tp masing2 cm x berminat je..
bile tnye blk,,dah nk ikot plak..haihh korang......
so,,pegi la...jem mmg x hengat duniye la,,
kol 10lbh baru dpt paking...mase jem tu kanak2 ni da x saba nk trun..
tula..mule2 ajak x mao...da sampai kau rasakannnnn....



jeng3...nk jugak kannn

okk,,sudahh..mls nk upload byk2...
selebihnye sile tgk di facebook ye..
blk mlm tu kol 12 lbh,,kanak2 sume da melepek..
esok nye plak,,aku bwk dorang g plaza masalam..dok nyebot2 je...
x sampai ati lak tgk..
bkn ade pe pon g situ,,nk game je lbh..
da dimasokkan 3 game dlm PSP baru sonyap..
hmm tghri tu dlm kol 2 aku blk ke seremban
sbbnye kol 3.30 dorang ade klas swimming..
sgt2 enjoy kan..
haikal siap ckp lg kat aku,,
pasni nk ikot la kakak wani g jln..hahaha..baru ko taw..

ok,,tamat sudahhhhh...tata

Tuesday, June 22, 2010

almost 60% DONE!!!yeahh

huh,,semakin hampir selesai persediaan hari bahagia kami...
segala urusan yg besar2 spt
katering,pelamin,photographer sume tlh selamat di booking..
dan baru2 ni aku dah setelkan jugak gift di meja mkn pengantin dan jugak bunga telo mlm berinai...
act bunga telo makcik aku nk sponsor,,aritu da g survey ngan die kat SSF..
tp mase g nilai 3,,aku da mcm jatoh cinta lak ngan ade pattern tu,,tros angkat sket..
utk mlm berinai

setakat ni yg blom setel cuma brg2 hantaran n gubahan la 4 sure..
aku tggl nk bli 1 je lg brg die..
pastohh,,kad kawen,,plan nye bln 7 ni nk g tempah..
n lg3,,,GOODIES...
wahhh,ni plg pening..
xtaw la ape nk bg..
idea2?
kalau aku bg cawan ikea je ok x?dan telorrrr...
sbbnye da mls nk bg mknn kat org..bkn org mkn pon..
pnyudahnye TONG SAMPAH.....
arghh,,kusot2..

**saje buat persiapan awal....sbbnye bln 8 da puasa..pastu raya..da tu tunang aku ade kelas..
cpt siap cpt sng ati dan cpt blh rehat..wahhhhh best2

sekian..

Monday, June 14, 2010

waYang kiTe

haha,,arini aku mc ye rakan2..
food poisoning katenye...
bpe kali ter ber2,,smpai lemah badan..
so,,amik la mc pg2 bute td..

ok la,,
xde pe yg menarik pon,,
sekadar nk update sajo..
jmaat aritu aku join puspanita pnye tournament bowling,,
sempena ari belia negara...
so,,aku bersama2 rakan housemate g la menjoinkan diri..
sgt happy,,sbb da bape kali plan nk kua sama2 asek x jd je..
mklom la,,msg2 ade halllll kann...
so,,ni la masenye..berikotan bdk2 ofis aku sume x bminat..



ha,,yg ujong sebelah kiri tu mak aku ok..die pon join utk group veteren..hihi

ouh,,,die mesti ade..penyokong..walopon dtg sekejap..haha
see,,,,terbukti,,haha,,walopon no 11,,dpt la jgk kan utk kategori belia...
ha,,mak aku pon dapat..kebetulan dpt no same...tp mate pin aku lebih r eh..ni kategori veteren...
ha,,sblom tu,,,kamis mlm jumaat aku g nonton wayang ngan tersayang..
tgk midnite cite A-team..
memandangkan karate kid da penuh pd mlm itu..
hmm ok la cite tu..klaka..tp terasa lama je x abis2..
siap blh tlelap..hahah
jumaat mlm sabtu tu plak..
ak dpt gak tgk cite karate kid
sgt enjoy..besttttt
ade moral cite tu..
mmg besttt r..haha,,pueh ati den

hmm sabtu tu mr.fiance da ade klas..
sama jgk ngan ahad..
so,,dok umah je la ontok2.hihi
*later nk tggu cite ombak 3 ngan twillight saga eclipse kua...weeee~~
*pasni mr.fiance lg bz..dgn jd fasi BTN,,penceramah kursus kawen..huhu
tggl la dennnn....tp tgk wayang tetap kne tgk k..
sekian sahaja....

Thursday, June 10, 2010

upDate!!

yahhhaa...
mari kite update cite weekend aritu..
wahh,,da mcm blog khas utk weekend je kann...
hehehe,,janji hapdett...

ok ye..
jmaat lepas bsamaan 4 jun penduduk taman aku ade buat 1 trip ke cameron highland
rm50 ajo,,poie yo lah kannn..
walopon da pnh pegi 2x..
saje nk nyejukkan badan
org ramai mmg x hengat...
smpai aku kne masok toilet LELAKI utk buang air,,
da la kat tapah lost gile,,trn2 je nmpak bas kiri kanan depan blkg..
da x taw mane kddkan sebenar n kat mane toilet..
nk crk bas pon x jmpe..adehhhh
so,mari la layan gamba....

yeahh,,,kol 5.30 da smpai atas...sape2 yg nk mandi blhlah bbuat demikian di surau yg bhmpiran..tp aku???ouhhh tidak...sojukk beb..tula die muke xmndi,,perot lapau...
ok,,lokasi pertama adalah bee farm..haihh,,x bape nk gema sgt aku nk nengok lebah...

tu diaa...
pasar sayo mayor...ini buah oren
ouh,,mummy ku yg tercinta...luv u..hihi
eh2,,lupe lak nk cite...encik ni pon ikot same..hihi


uuuuiiii,,jagong2 ni mmg tbaek dr ladang taw..gile manesssss...
en.photographer aku ade je nk nyenap
hihi :)

hihi,,da la eh..nk tgk byk lg,,tgk la kat fb..
mlm tu dlm 12 lbh baru la smpai TTJ..
mmg penat abis...
sok nye plak ade 3 knduri kawen nk kne pegi..
rembau,gemas,pilah..
pilah tu je mmbr ofis aku..yg laen mmbr si dia..pnt gile..da la jaoh..

haros aku muslimah..hihi
bersama pengantin di gemas

mlm tu plak g layan muvie cite lagenda budak setan...

not bad r..sedeyyy :"(
pastu senin tu plak aku amik cuti utk bereskan ape yg x beres lg dsbbkan faktor xde mase,,laki aku mggu dpn ade klas,,n yg sbnrnye time ni ade DUWET..haha..so,kami ke klcc utk mmbeli kemeja si dia...

done! tggl wallet n belt je utk si dia..
mlm tu plak g kene ikan bakau kat tlk kmg PD..
sbbnye akak aku sume ade sane,,cuti skola kann..
so,,bdesup r pegi melantak...
malangnya gambar tiada..
aku lupe bwk kamera..
hihi,,so setakat itu sahaja..
selasa mulakan tugas spt biasa..
sekian...

Tuesday, June 1, 2010

weEkenD

assalammualaikum wbt..
hihi,,cm da lame je x meluah pasaan kat sini...uhhh
mmg lame pon..bln mei xde post pape la..
x taw la knp ek,,mls satu..
pastu asik lupe je..cite da basi mls la nk hapdet kat sini kan..
n yg plg penting..taw2 je r line kat sini..lembap nk mmpos..
nk upload gmba bjam2..saket jiwa n ragaku..
ok la..xde pe yg best pon kali ni..
just nk cite mase weekend yg 3 ari tu..hihi
penuh..uhhh,mmg best

kames mlm tu,,aku da jnji ngan mr.fiance nk bwk mak aku mkn ikan bakau
so,,kami ke kuala sg. baru..
dulu2 slalu gak pegi ngan akak aku,,sedap
tp kali ni cm da xbest lak..tuka tukang masak kah?
ataupun resipi ilg?hahaha..no komen
lyn aje lah gamba2 di bwh


wahhhh..hihi


pillih3..ikan3


ini ikan,,bkn ayam tau..

bahammmmmm

ok..kyg suda,,blh blk..
jmaat plak bsmaaan cuti wesak...
kami ke kl..ouhh tidak,,shah alam
ke JAKEL buat kali kedua nye..
b4 ni pegi utk carik baju nikah mr. fiance..
nk matching kan ngan baju aku..
sbbnye bju aku tu disponsor oleh makcik saye yg dibeli di indonesia..hihi

so,selagi ko sale..mmg pegi jela nmpknye..
act,mak aku nk bli lg satu baju,,
mr.fiance pon nk blikan bju mak n ayah die smpena majlis kami..
wahhhh,,kelas kau..
then bdk2 umah aku ni nk baju same..
korang kne pkai time dtg knduri aku nnti tau..kendarat,,sng knl
nk srh basoh piok belanga..wakakaka
so,,mnghabeskan wang ringgit la..


tgk betol2..sehingga 85 %



mmg byk pilihan


dah2..da puas melabor duwet kat sini,,
aku gerak ke ikea lak..n the curve skali la..wakaka
sj mmbuang mase dan cuci mate..
ouh di the curve HABIB JEWELS tgh sale..
cantik2 ouh..so,,aku da survey2 mane yg nk..

melantak dulu ape2 hallll
muke poyo dah ade gg..heeee

bukan la niat nk buat show..hihihi

tamat la sudah..ngatkan pastu nk ke OU bli baju mr.fiance utk hantaran..malangnye da lambat sgt..so,,blk ajelah memandangkan keesokan arinya die ade klas

next,,sabtu plak x g mane,,g knduri kawen je,,mengikot perancangan nk ke melaka..tu c pengapit kesayangan aku tu ckp nk crk kaen baju die,,da tu x jd pulak..cm kellll..uhhhh,,so bjln2 ke seremban ajo lahh...

ahad nye plak..ade birthday party sepupu sepapat aku kat hartamas..die buat kol 2 ptg..so kitorang gerak dgn jem nye,,mklom le,,isnin tu keje...smpai2 da abis party kan..haha,,geram di situ..x sempat nk nyenap muke2 yg sptotnye..

dpt tgk diorang men game je ngan clown yg comell..
anje ku syg..mcm kamu lak birthday boy nye...
haha,,sj nyenap mamat sexy ni..hihi,,hawt gle


lastly..saye... :)
mlm tu plak blk bdesup g tgk wayang..
cite prince of persia..mmg best ouh..
x rugi tgk..hihi


so,,sekian sahaja cerita utk kali ini..
sok luse smbong lg..
tata...

Monday, April 26, 2010

bErjiNak-jiNak?

ye,,saya akan mula berjinak2 dgn ini mulai skrg...

so,,nntikan transformasi terbaruuuu...hahahh...

ni mak saya banje...macehh makkk..
later2 muhammad amir banje kat ariani lak eh..hahaha
demand pule...

dahhh..sekian