Saturday, December 26, 2009

cUti-cUti ke lAnGkaWi.....

hmm,,aku baru je pulang dpd langkawi semalam sempena cuti2 msia aku utk thn nih.
hehe,,act ni mmg aktiviti kitowang every year..
bapak aku mesti bwk jln ujg2 thn..
so,,ikot aje lah kannn...
mslh bapak aku ni 1 je,,
xde la tmpt laen nk pegi,,x langkawi,,penang..
adeh,,aku nek bosan ok..
smpai jln langkawi tu da nek hafal..



yg menarik nye kali ni,,ayahanda aku nk bwk opah aku skali...
ni la my granny,,heheh



ketibaan penuh gedik..hahah,,act ni 1st time aku nek air asia..
ok la,,xbyk beza ngan MAS..hrga pon bptotan..
juz xde minuman la,,kne beli,,nk kurangkan bajet bole la terbang dgn air asia..
mmg jaoh lbh murah dpd MAS...wahh,,promote gitu..



my beloved mummy,,hehe


dataran lang..
da bpuluh2 kali pegi pon aku still nk snap gak pic kat sini..
sengal...


kerdil nye aku di sisi mu lang...

the next day,,aku g makam mahsuri...
sbbnye bwk opah aku tu tgk...

ni telaga kat mahsuri tu..
opah aku dgn bgganye jd model perigi,,hehe

dgn ayahanda ku...

act byk lg tmpt yg kitowang pegi that day..
underwater world,beras terbakar,pdg matsirat,shopping plak bese la,,kat idaman suri n pekan kuah....
tp mls plak nk nyenap..
sbbnye sgt panas,,mood utk bgambar adalah tiada....


ni merupakan koleksi coklat yg dibeli,,,
tmsok org kirim la...heheh
coklat mmg mura dowhh


see!!!pegi 3 beg je ok,,blk berbeg2...
mak aku ye2 je ckp xnk bli pape la,,ssh bwk la,,
at last bantai gak beli...tula die mak2 kite ni kan..
pantang jmpe piok blange..slagi x pnoh umah,,slagi tu mmbeli...

tu jela,,
3 ari 2 mlm yg memenatkan smpai aku demam2 ha..
saket2 badan aku taw,,
bjln x hengat...

ouhh ye,,lupe lak..
td fhad dtg semban,,jmpe blogger2 gak...so,,aku g amek bju kat die
so sorry la fhad ye,,
amek bju je,,mmg xsehat n ade hal td,,tu x dpt join..
maybe next time ajo...

ok la ye,,
aku pon da ngntok,,mate tkulat2 ha..
tido dulu..
see ya!!!

Tuesday, December 8, 2009

weEkenD yG PACK laGi???

haiiisyyyooo..
bile mao rest lah...
every week ade je hal eh..lme2 aku tgolek tgh jln..
ni den nk cito an weekend aritu..
sobona eh da x taw nk post entry apo..
cito yo lah weekend aritu..
jmmat aritu,,spt kbiasaan,,aku pulang ke seremban selepas ofis hour..
laki aku da jnji nk banje aku n mummyku mkn..
dsbbkan exam aku yg KANDAS aritu,,korang ingt x??
x ingat xpe,,juz nk g taw,,da LULUS..wahahaha...riang ouhhh...
pasni da xde nk amek2 exam g dah..dok jela ontok2...
so,mlm tu kitowang g mkn kat windmill sajo...
laki aku kate da lme x pekena kambing mbek2...
aik??die nk banje aku,,tp ikot selera die lak ek??
xpe2,,i will follow u~~~~~~hahah
so,,kegedikan kami pon dirakammmm....
taken by mummyku...=))

mummyku da meluat tgk aksi kitorang kot,,hahah,,
xdela,,die ni pemalu..

kamu suke buat muke cmtu ek??kamu ingt comel ke?? =p

hidangan saye...saye lapa taw mase ni,,tu sbb amek nasik...

ni tamak namenye,,mengembek nk,,bkokok pon nak..


mummyku punye

selesai sudahhhh

muko konyang seharusnya begini bulek (BULAT)..hahah..thanx ye kamu..nnti kamu lak lulus exam tu,,saye banje yeh???

ok2,,abes cite psl mkn,,
sabtu tu plak mmbr aku dpd kedah nun jaoh di sane mai sini..act bkn la mai semban tros..die ade kusus kat melaka..so,,weekend free,,die tron r semban..hajat ati die nk g umah mmbr die baru bersalin,,nk tgk beby,,mlgnya x dpt dikesan ade kat mane,,tpon x bjawab,,so,,kitowang ronda2 jela..b4 ni die keje kat kastam seremban,,so,,mase aku praktikal dulu la aku knl,,then die pindah hmpir sthon lebih dah x jmpe..ni baru la jmpe semula..

ni la die,,nasuha...ptg tu die blk melaka semula..

muke saye harus la semak di sini..

ahad tu plak,,pg2 bute da bgn utk mndaftarkan diri kat uitm s.alam..
mmg ramai gile ok,,antara yg plg ramai la,,nk mncecah 1k,,e-pjj sajo..
ari pndftran cm bese la kan,,mmg boring tahap gaban...
da la makbpk aku sebok nk ikot,,mle2 cm segan gak,,,yela,,pjj la pon..
tp bile smpai sane,,blmbak2 parents dorang ikot.. (anak omak??aku dulik ape,,x mntk duwet mkbpk kau2 pon!!)

so,,kol 11 lbh cmtu aku da setel pndftran,,
ptg tu lak kol 2 smpai kol 5 ade tklimat..
ingtkan nk brambos je,,mls nk dgr..
tp pk2 blk,,kang aku x taw pape info lak kan..
bantai la tggu smpai kol 2,,g mkn lua jap pastu msok blk...
da la pns+bosan+mengantok+mnympah pon ade...hahah

so,,fakulti aku ditempatkan di INTEC seksyen 17..bkn dlm uitm tuh..
sbbnye da x ckp tmpat kot..
seminar aku sume buat kat situ..INTEC ni sbnrnya international education centre..
tp aku ni bkn r nk buat A level ok..
mnumpang ajo...heheh...




ya,,lepas ni aku akan bergelar student semula..
terase mude di situ.. (perasannnn)

**hasilnya,,mlm tu mate dok tkulat2 je ngntok..saket pinggang sbb dok lame sgt,,bjln sane sini..da la senin tu nk drive ke jempol lg..duhhh!!!!

**entry ni mngambil mase yg lame tok di post kan,,byk nau gangguan...

thats all....

Friday, December 4, 2009

bOs akU saYanG aKu..hahah

tjok entry bodo2 je..
cettt!!
lanjutan kisah aku kene g kusus tu kan...
ha,,ni cek nk habaq 1 bite gumbira..yabeda bedu.....
aku baru call bos aku td,,tok maklomkan yg aku kne g kusus..
kusus ape kwn2???kusus TANAH!!!!!
ahaha..
bos aku cm tkejot..

A : tuan,saya kne g kusus mggu depan,,isnin ngan selasa
B : kusus pe??
A : kusus e-tanah...
B : hah??kusus tanah??knp lak ko kne g kusus tanah??
A : tah la tuan,,saya pon xtaw..kusus pengurusan perubahan (change management) tu
B : owh kusus tu,,x yah pegi pon xpe..
A : yeke tuan??tula,,mmbr saye kat jelebu pon bos die kate x yah pegi.. (dlm ati da riang meloncat2 nih)
B : ha,,x yah pegi de..bkn de pape pon,,saya pegi aritu byk team building je..
A : owh,,ok la tuan,,cmtu saya x yah pegi la..
B : ha,ok..
A : ok..

hahah,,so,,x perlu la aku pegi kusus TANAH tu..
n aku da mklomkan pon kat PTG..
aku ckp atas arahan bos aku,,pastu siap kepoci lg tnye knp bos x bg pegi ek??
eh2,,mane la aku taw..
lu tnye la sndiri...
yeeehhhaaaaaaa!!!!

*kpd yg bg aku ucapan PADAN MUKE tu kan,,sile la tarik balik ye...hahah