Wednesday, October 28, 2009

sUsAh sEnanG mEnjaDi seOranG PA


hehe,,tjok entry poyo je ek...
sbnrnye dlm kdaan tertekan gak ni...
as korang sume taw,,aku ni bkerja sbgai seorang PA,,setiausaha...
diulangi ye,,SETIAUSAHA...
ha,,rmai ingt keje sng n plus,,tggpan org msti ade yg cmni kan?? (sile lihat gmbr di bawah)
msti ade pnye la....

scandal ngan bos!!!!!
ouhhh!!!mntk dijaohkan laaaaa....
hmm sbnrnye org rmai xtaw keje ni bkn sng...
susa wehhh....nmpk je cm rlex...contoh tdekat cm aku la..
buleh on9 sesuke ati,,buleh bbloging smapi lebam...
tu mmg x dinafikan r,,mane de tmpat PA xde tenet kan??sgt x msok akal..
tu mmg slh 1 priority yg dpt r..
tp yg susa nye pon lg byk...iaitu :-
  • klau customer dtg time bos meeting etc,,msti soklan yg same akan diajukan oleh meraka..."pkl berapa bos abes meeting ye??"cbe la bygkan dlm mase 2 or 3 jam bos aku tu meeting n bape rmai lak org akan mengajukan soklan yg same...huh!!tu antara soklan2 yg mmg aku sbgai seorang PA x blh nk jwb...kang klau aku ckp abes pkl sekian2,,buwatnye meeting tu x abes lg,,aku jgk yg dpersalahkan...btol x??
  • customer yg x phm bahase...ouhhh,ni plg saket...ade segelintir akan hangen if x dpt jmpe bos aku,,so,,mgsa nya sape kwn2??of course la aku...hmm tadah jela..nk ckp bodo pon ade gak org2 ni,,ko da la x buat appntmt nk jmpe,da tu bile bos aku ni xde,,nk emo2..aku diam je r..nk wat cmne lg kan...xdapek nk nolong eh doh...
  • ckp tepon memekik2 marah...cnthnya nk wat aduan..same gak cm kes kat atas td..hangen bile bos aku xde,,xdpt nk ckp,,so,tinge aku gak la yg mnjadi mangsa..adehh,,aku ni bkn phm pape n x blh pon nk kua kan kptsn,,buang air liur ko je nk mara2 aku...hahah..sory la klau aku da ilg saba tu,,aku mmg sound blk je..lantak ko r nk ckp pe pon,,saket lak ati aku yg x bslh ni...
  • tu dpd customer,,klau bos lak yg hangen??tpakse la phm,,tp alhamdulillah la,,bos aku ni xde r nk mara2,baran ke..die seorang yg sgt2 ok...
  • if ade dokumen ilg or surat2 x smpai,,,crk PA!!!!!!!aku jgk...huh,,sket2 aku,,byk2 pon aku..agak2 r...kdg2 bnda tu mmg xde pon,,tp crk gak aku ni soh cek btol2..tertekannn!!!
  • n setakat ni la....bau2 yg krg mnyenangkan bile tlalu rmai org msok blk aku ni tggu glrn nk jmpe bos...mak aiiii,,,mcm2 bau ade ok..nek png pale...bile abes sume org da kua tu,,semburan maot akan dilaksanakan..hahahaha...

tu antara kesusahan n cbrn2 la...yg sng nye xde r byk sgt,,,antaranye :-

  • jd PA dpt jmpe rmai org n knl rmai org di sume prgkat hingga trtinggi..
  • pastu,klau customer dtg,ade yg bwk brg,,bos dpt,PA pon dpt gak 1...tu yg best tu,,hahah..tp diingatkan di sini,,bkn rasuah ok...
  • lg ape ek??ha,klau bos g mane2,,souvenir tu aku yg dpt plh dulu...
  • n yg plg bese skali,,rmai nk buat baek la..nk idop kan,,sng plak nk cover line,,tape2,,saya amat memahami tu...hahah

ape pon,,sgt bsyukur sbb dpt bos yg baek n cool...nk keje pon ati sng,hehe...aku terime jela keje ni,,mane de keje yg xde mslh kan??n aku ingt lg pesan sorang officer kat sni mse mule2 msok keje...PA ni ibarat nadi dlm 1 jabatan tu,,klau PA x gerak,sume keje x dpt selesai...btol kah???hmm da tentu la aku yg terima sume surat n fail,,klau aku x bkk n rekod sume tu sape lak yg nk bkk n amek tindakan...keh3..ksimpulannya,,jd PA mmg slalu kne mara la...bosan sggh...so,,kne sesuaikan diri dlm sume kdaan n bsedia tok jd mgse kdaan..wahahaha,,saba jela

s e k i a n . . . .

18 comments:

fhad said...

sah kaki bodek boss budak kecik ni.. hahaha

wAnNy said...

ahaha,,mane de la bdk besar...
bodek2 sket tu bese la...hehe

syaf said...

hahha standar lah jadi PA

wAnNy said...

pe blh buat..time seadanya...

sue_hatimanis said...

skandal?
selalunyer skandal akan terjadi kalau bos seseorang tu imannyer tak kuat atau lebih senang kate orang "kaki gatal"...hakhakhak..

wAnNy said...

btol3....sokong sesgt..
wahahaha..sib bek bos wanny baek..x gtl

fhad said...

tapi kalo PA tu gatal jugak camne? hahah.. sape nak tolong garukan? mesti boss die jugak kan? hahaha

eazy said...

haha.
tawu tape.
asal surat carik kite.
asal ilang carik kite
parah

wAnNy said...

fhad-tu x blh watpe r..
sbb wani PA yg x gtl,,xperlu digaru..wahahaha

kechik-tula psl..kite je yg mmhami kan..
adeh,,sadis tol

sue_hatimanis said...

kalau PA nyer yg gatal,
kasi empuk jer..laki orang pun nak kacau ker..
lainlah kalau bos tu muda, single dan sedang mencari bini...
tak salah nak gatal kalau bosnyer single.

wAnNy said...

ya betolll...
so bdk besar fhad,,ade fhm kah??

bile fhad nk jd bos wanny??
bole mggatallll...wahahahaha
gurau je..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

setiap kerja ade lebih & kurang nye...
itulah kehidupan...

wAnNy said...

btol la tu senja...
mane de yg perfect...kan

fhad said...

cetttt.. nak menggatal ke? tunggu fhad pindah jempol lah ok? hahah

wAnNy said...

haha..ok..
cpt2 sket pndh eh...

fhad said...

so tolong adu pada SPA suh amik fhad sebagai keje tetap kat sane ok.. hahaha

wAnNy said...

haha,,baek bos...
arini gak wanny wat...
wahahaha...=))

administrator said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.