Wednesday, March 4, 2009



ni la jln bukit putus yg aku lalu ari2 tok g keje n blk keje..pe da jd nih,,,sgt merbahaya kpd pgguna jln rya mcm aku hrp2 la ptg ni x ujan tok mngelakkan tnh ni rnth lg ..

LifE....

Life is but a stopping place,
A pause in what's to be,
A resting place along the road,
to sweet eternity.
We all have different journeys,
Different paths along the way,
We all were meant to learn some things,
but never meant to stay...
Our destination is a place,
Far greater than we know.
For some the journey's quicker,
For some the journey's slow.
And when the journey finally ends,
We'll claim a great reward,
And find an everlasting peace,
Together with the lord

had!ah tErba!k

Kepada kawan - Kesetiaan
Kepada musuh - Kemaafan
Kepada ketua - Khidmat
Kepada yang muda - Contoh terbaik
Kepada yang tua - Hargai budi mereka dan kesetiaan.
Kepada pasangan - Cinta dan ketaatan
Kepada manusia - Kebebasan

t!p mEnGenAli d!r! sEnd!r!

1. Pemimpin
2. Lembut
3. Kemas (Cerewet)
4. Rajin
5. Boleh berbincang
6. Angin
7. Patuh
8. Bisnes
9. Glamour

Contoh: 20 05 1981

2 + 0 = 2

Maka kotak pertama adalah 2..
Kemudian campurkan kesemua nombor..

2 + 0 + 0 + 5 + 1 + 9 + 8 + 1 = 26

Kemudian hasil campur yang lebih dari 9 akan dicampur lagi seperti:
2 + 6 = 8

Maka kotak kedua adalah 8..
Selepas itu kotak pertama akan dicampur ngan kotak kedua

2 + 8 = 10

Oleh kerana hasil campur lebih dari 9 maka dicampur lagi

1 + 0 = 1

Maka kotak ketiga ialah 1..
hasilnya..

2: Lembut
8: Bisnes
1: Pemimpin

Maka anda sudah cerminkan diri anda mungkin sifat-sifat ini ada dalam diri anda dan mana tahu mungkin suatu hari nanti dengan sifat ini anda akan menjadi seorang yang berguna..

h!lanGkan sEgalanYa....

Semudah cukup hatiku dilukai
sekian lama rasa tak dihargai
sampai bila harus aku menanti
saat indah setelah dikau pergi
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah
hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalany
aku tak ingin sakit lagi
hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalany
aku tak ingin lara lagi
hilangkan rasa gundahku
hilangkan rasa dukaku
hilangkanlah segalanya
ku tak ingin sakit lagi
hilangkan kekosonganku
hilangkan keasinganku
hilangkanlah segalany
aku tak ingin lara lagi
hilangkanlah segalany
aku menanti saat sinar mentariku
menanti cahaya dalam hati
inginku gapai bintang yang gemerlapan
agar terang jiwa yang kegelapan
inginku hapus semua
rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah

tanpA

Resah yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti
Meski pagi itu indah
Tapi akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepiTanpa...
Cintamu aku resahTanpa...
Kasihmu aku hampaTanpa....
Dirimu aku mati (x2)
Kini berat benar kurasakan
Dalam relung hatiku tak temu
Aku tak mengerti
Takut aku jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpa menuggu mati
hello there,,ak baru kat sini,,baru je buat blog ni..