Saturday, December 26, 2009

cUti-cUti ke lAnGkaWi.....

hmm,,aku baru je pulang dpd langkawi semalam sempena cuti2 msia aku utk thn nih.
hehe,,act ni mmg aktiviti kitowang every year..
bapak aku mesti bwk jln ujg2 thn..
so,,ikot aje lah kannn...
mslh bapak aku ni 1 je,,
xde la tmpt laen nk pegi,,x langkawi,,penang..
adeh,,aku nek bosan ok..
smpai jln langkawi tu da nek hafal..



yg menarik nye kali ni,,ayahanda aku nk bwk opah aku skali...
ni la my granny,,heheh



ketibaan penuh gedik..hahah,,act ni 1st time aku nek air asia..
ok la,,xbyk beza ngan MAS..hrga pon bptotan..
juz xde minuman la,,kne beli,,nk kurangkan bajet bole la terbang dgn air asia..
mmg jaoh lbh murah dpd MAS...wahh,,promote gitu..



my beloved mummy,,hehe


dataran lang..
da bpuluh2 kali pegi pon aku still nk snap gak pic kat sini..
sengal...


kerdil nye aku di sisi mu lang...

the next day,,aku g makam mahsuri...
sbbnye bwk opah aku tu tgk...

ni telaga kat mahsuri tu..
opah aku dgn bgganye jd model perigi,,hehe

dgn ayahanda ku...

act byk lg tmpt yg kitowang pegi that day..
underwater world,beras terbakar,pdg matsirat,shopping plak bese la,,kat idaman suri n pekan kuah....
tp mls plak nk nyenap..
sbbnye sgt panas,,mood utk bgambar adalah tiada....


ni merupakan koleksi coklat yg dibeli,,,
tmsok org kirim la...heheh
coklat mmg mura dowhh


see!!!pegi 3 beg je ok,,blk berbeg2...
mak aku ye2 je ckp xnk bli pape la,,ssh bwk la,,
at last bantai gak beli...tula die mak2 kite ni kan..
pantang jmpe piok blange..slagi x pnoh umah,,slagi tu mmbeli...

tu jela,,
3 ari 2 mlm yg memenatkan smpai aku demam2 ha..
saket2 badan aku taw,,
bjln x hengat...

ouhh ye,,lupe lak..
td fhad dtg semban,,jmpe blogger2 gak...so,,aku g amek bju kat die
so sorry la fhad ye,,
amek bju je,,mmg xsehat n ade hal td,,tu x dpt join..
maybe next time ajo...

ok la ye,,
aku pon da ngntok,,mate tkulat2 ha..
tido dulu..
see ya!!!

Tuesday, December 8, 2009

weEkenD yG PACK laGi???

haiiisyyyooo..
bile mao rest lah...
every week ade je hal eh..lme2 aku tgolek tgh jln..
ni den nk cito an weekend aritu..
sobona eh da x taw nk post entry apo..
cito yo lah weekend aritu..
jmmat aritu,,spt kbiasaan,,aku pulang ke seremban selepas ofis hour..
laki aku da jnji nk banje aku n mummyku mkn..
dsbbkan exam aku yg KANDAS aritu,,korang ingt x??
x ingat xpe,,juz nk g taw,,da LULUS..wahahaha...riang ouhhh...
pasni da xde nk amek2 exam g dah..dok jela ontok2...
so,mlm tu kitowang g mkn kat windmill sajo...
laki aku kate da lme x pekena kambing mbek2...
aik??die nk banje aku,,tp ikot selera die lak ek??
xpe2,,i will follow u~~~~~~hahah
so,,kegedikan kami pon dirakammmm....
taken by mummyku...=))

mummyku da meluat tgk aksi kitorang kot,,hahah,,
xdela,,die ni pemalu..

kamu suke buat muke cmtu ek??kamu ingt comel ke?? =p

hidangan saye...saye lapa taw mase ni,,tu sbb amek nasik...

ni tamak namenye,,mengembek nk,,bkokok pon nak..


mummyku punye

selesai sudahhhh

muko konyang seharusnya begini bulek (BULAT)..hahah..thanx ye kamu..nnti kamu lak lulus exam tu,,saye banje yeh???

ok2,,abes cite psl mkn,,
sabtu tu plak mmbr aku dpd kedah nun jaoh di sane mai sini..act bkn la mai semban tros..die ade kusus kat melaka..so,,weekend free,,die tron r semban..hajat ati die nk g umah mmbr die baru bersalin,,nk tgk beby,,mlgnya x dpt dikesan ade kat mane,,tpon x bjawab,,so,,kitowang ronda2 jela..b4 ni die keje kat kastam seremban,,so,,mase aku praktikal dulu la aku knl,,then die pindah hmpir sthon lebih dah x jmpe..ni baru la jmpe semula..

ni la die,,nasuha...ptg tu die blk melaka semula..

muke saye harus la semak di sini..

ahad tu plak,,pg2 bute da bgn utk mndaftarkan diri kat uitm s.alam..
mmg ramai gile ok,,antara yg plg ramai la,,nk mncecah 1k,,e-pjj sajo..
ari pndftran cm bese la kan,,mmg boring tahap gaban...
da la makbpk aku sebok nk ikot,,mle2 cm segan gak,,,yela,,pjj la pon..
tp bile smpai sane,,blmbak2 parents dorang ikot.. (anak omak??aku dulik ape,,x mntk duwet mkbpk kau2 pon!!)

so,,kol 11 lbh cmtu aku da setel pndftran,,
ptg tu lak kol 2 smpai kol 5 ade tklimat..
ingtkan nk brambos je,,mls nk dgr..
tp pk2 blk,,kang aku x taw pape info lak kan..
bantai la tggu smpai kol 2,,g mkn lua jap pastu msok blk...
da la pns+bosan+mengantok+mnympah pon ade...hahah

so,,fakulti aku ditempatkan di INTEC seksyen 17..bkn dlm uitm tuh..
sbbnye da x ckp tmpat kot..
seminar aku sume buat kat situ..INTEC ni sbnrnya international education centre..
tp aku ni bkn r nk buat A level ok..
mnumpang ajo...heheh...




ya,,lepas ni aku akan bergelar student semula..
terase mude di situ.. (perasannnn)

**hasilnya,,mlm tu mate dok tkulat2 je ngntok..saket pinggang sbb dok lame sgt,,bjln sane sini..da la senin tu nk drive ke jempol lg..duhhh!!!!

**entry ni mngambil mase yg lame tok di post kan,,byk nau gangguan...

thats all....

Friday, December 4, 2009

bOs akU saYanG aKu..hahah

tjok entry bodo2 je..
cettt!!
lanjutan kisah aku kene g kusus tu kan...
ha,,ni cek nk habaq 1 bite gumbira..yabeda bedu.....
aku baru call bos aku td,,tok maklomkan yg aku kne g kusus..
kusus ape kwn2???kusus TANAH!!!!!
ahaha..
bos aku cm tkejot..

A : tuan,saya kne g kusus mggu depan,,isnin ngan selasa
B : kusus pe??
A : kusus e-tanah...
B : hah??kusus tanah??knp lak ko kne g kusus tanah??
A : tah la tuan,,saya pon xtaw..kusus pengurusan perubahan (change management) tu
B : owh kusus tu,,x yah pegi pon xpe..
A : yeke tuan??tula,,mmbr saye kat jelebu pon bos die kate x yah pegi.. (dlm ati da riang meloncat2 nih)
B : ha,,x yah pegi de..bkn de pape pon,,saya pegi aritu byk team building je..
A : owh,,ok la tuan,,cmtu saya x yah pegi la..
B : ha,ok..
A : ok..

hahah,,so,,x perlu la aku pegi kusus TANAH tu..
n aku da mklomkan pon kat PTG..
aku ckp atas arahan bos aku,,pastu siap kepoci lg tnye knp bos x bg pegi ek??
eh2,,mane la aku taw..
lu tnye la sndiri...
yeeehhhaaaaaaa!!!!

*kpd yg bg aku ucapan PADAN MUKE tu kan,,sile la tarik balik ye...hahah

Monday, November 30, 2009

cUti yG pAck!!!!

alluu sume...
lame da x menaip...hahah,,arini mari kite taip byk2..
so,,nk mnceritakan cuti aku slame 4 ari yg x serupa cuti tuh..
sgt la padat n x dpt nk rest ponnn...
haselnye ialahhhh,,,,aku ngantok gile arini,pnt bdn,lesu,xde mood nk keje n bla3..
act,,byk pic utk entry ni...
so,,klau nk muntah bluwek2 tgk pic aku ni sile la yeeeee....
ha,,mari kite mulekan dgn ari kamis,,,aku cuti kamis tu..
dsbbkan sume ofis bkk,,aku mngmbil pluang tok settlekan sume yg ttunggak...
  1. pg2 bute da bgn g JPN,,buat ic baru..mklom la kannn,,umo da 21...ghoman pon da brubah,,xkan nak pasan mude remaja g kan???
  2. pastu bdesup g maybank,,buat kad ATM baru...bkn ilg ye kwn2...utk kgunaan di mase sesak...kad maybank lame tu da byk kdai xnk time utk debit..so,,dibuatkan yg baru...
  3. da tu aku g BSN lak,,kua kan duwet ayahanda tcinta aku..utk ape ye???
  4. pastu bdesup lg g bank islam seremban plak,,settlekan bil uitm aku tuh..tu la sbbnye g BSN..hahaha (bahau xde bank islam ok,,payah aku)
  5. lokasi seterusnya,,,g bayar duwet kete lak kat affin bank.... (ni duwet sndiri taw...)

tu je,,bape byk bank daaaa....sume2 tu settle pada jam 4 ptg...dpd pg tu aku kua,,pnt...then tros la pulang ke kampung halaman utk beraye.......

pic raye??tiade...hrp mklommmm...

jmaat ptg tu da blk seremban..sbbnye sume da blk,,aku pon bla la...spt bese,,mlm mnghabeskan mase dgn yg tersayang,,,cewahhh...tgk wayang...org sebok raye,,aku dok nyedap tgk wayang..stat kol 10.45 mlm,,tgk cite ni.......

best ke??xbest??tah la..bole la tahan,,tp busan sedikit la...
bersambong semule....
show kol 10.45,,blk da tntu lewat kan,,,kol 2 lbh cmtu baru leh lelapkan mate..
da tu,,keesokan harinye,,
kol 6 lbh da bgon...
ade lg keje yg ttunggak,,iaitu mngmbil peti ais kat PD dan mnghantarnya ke jempol..
kuaters aku xde peti ais ok..bli la 2nd hand kat kampung aku..
nsb baek ade van serena bpk mrtua tercinta aku,,,hahah,, (tolong la benti pasan ye wanny) =p
so,,of course r g ngan yg tersyg skali kan... (pasan lagi)...
pastu,,blk around kol 2 lbh...da pnt..
ptg tu plak g terminal 1,,ade pc fair...
sblom tu,,g BSN dulu,,kua duwet sape ye??hahah,,ayahanda tercinta la....
so,,mmg antara wishlist aku la jgk kan menatang ni..mmg nk bli...
apa die????

broadbandddddddd..pasni buleh bkk ape yg aku suke..
no more blocked2 web page...
pehtu,,mlm x g mane2,,mmndgkan sume da lemah abessss...
dok ontok2 jela...
esoknye plak,,bsmaan ari ahad iaitu semalam laaa
aku bdesup ke kl bsama ibunda tersayang + tercinta..
ade ape ye??
bday party anak sedare ku..
venue nye kat mcd subang,,tp aku yg gatal ni g umah akak aku dulu kat bkt jelutong shah alam...
so,,gerak together2 gitu...
bgn pg lagi??adoooiiiyaiiii
ha,,time ni byk pic,,tu pon x upload sumeeee....
sile la layann ye...

bdk kecik ni always jd bahan aku...da besar2 ni sng lak nk snap gmbo die..tlebih over lg...


ni mase kat mcd...

kakak aku bsama askar2 wataniah die..hahah
ko lak yg over pkai menatang tu pehalll??

ni la bday girl nye..rania...tp die bad mood je,,sbb dmm



melannnn...takk




game rbut kusi bodo2 tu...tuwe2 pon heboh nk maen


ni game pe tah


c comel gebrelll..

my big family...besar ke??
x la besar ponnn,,ramai yg xde smlm...ni je yg dtg...
sblom beramboss tu,,snap la dulu...
kanak2 mmg perosak gmbr kan??sebok ngan peace kau!!!!!!
tamat la sudahhh aktiviti cuti aku yg bestttttt gile sbb x dpt mmbute lame..
hahahah

Wednesday, November 25, 2009

kOrbAnnnnnn

tjok entry tah cm hape...abaikannn
wahh,,esok aku da bcuti ye kwn2...walopon blk kg ptg,,tp mood untuk keje da tade..ilg tah kemane..huwa3....
so,,salam aidiladha dpd wanny sekeluarge...
bhati2 di jln rye kpd yg pulang ke kg....
tata~~~

Monday, November 23, 2009

piaLa mAlaYsiA laGiiiii

halu....
wah!!ko hengat ko omputih ke??
assalamualaikum wbt..jwb ye kwn2,,x jwb dose kang...ha..
ni nk cite psl kames lepas...
msti la psl event ofis aku kan...
mjlis meraikan pasukan bola n9..
act,,diorang ni tawaf 1 n9 la sng ckp..
lokasi jempol ni 2nd last
spt bese,,ofis aku r plg sebok n kitorng r plg nyebokkk...hahah



time tu aku di standby kan kat dewan..tggu ketibaan dorang..


ni suasana kat padang..ramai dowhhh..



ade game kat padang...antaranya men futsal pkai kaen pelekat..
n sepakan penalti tok ppuan..mkcik tu hebat kah??
n of course team ofis aku yg mng ok....



player2 nye..



aktvt nye..jmpe peminat,,ade ke??hahah,,pehtu,ade sepak2 bola bg kat org...



as usual la kami2 ni kan...


upps,,jgn ade yg jeles...
hahaha,,jeles ke??xde org pon nk jeles kat ko wanny...
hampess..malangnye kembar xde...sadis

sesi mmpoyokan diriiiii
I
I
I
v




bjaya gak memegang piala tu...

sesi bergambar....

**yg pnting korang2 sume suke kan dtg jempolll,,hahah

a.b.e.s.s.s.s.s.s

Tuesday, November 10, 2009

sUkan sUkannnnn

hah,,,pd 5.11.09 yg lalu bsamaan ari kames n bsmaan jgk mggu lps,,
blgsongnye sukan ofis aku..
anjuran kelab sukan dan kebajikan...
so pd hari tu,,game bola jrg bg ppuan,futsal bg lelaki..
n kitorang tlh diberi kump scr rawak..
aku kump MERAHHHH!!!!
layannnn....


payong strawberi aku tu yg pnting..msok tema ouhhh...
time ni ujan rnyai2 act....


GK..gile kuase kah??ohh,,tidakk...hehe
yg blkg tu nk gak intrpremmm..


asak jgn x asakkk...


ngan kak ayu..

candid bodo..


konpem msok pnye la pn.yatiiii!!!!
hmm mlgnye kump kitorang dpt no 3 je..
xpe r,,jnji ade je kan...hahah
mng gaye sudahhh
pasni training men bdminton lak..
bola tmpar aku reject awal2...=))
sekian...