Thursday, October 22, 2015

Quick Update

salam
fuhhh fuhhhh...amboi bersawang sungguh nih..sory ler lama gila kot x update..yg sebenarnya bz sejak2 dapat bos baru..ahaks..x sempat nak bersosial kat blog mahupun facebook menerusi pc ofis..gitew.
pastu bila ada masa mcm xde mood dah nak update sbb byk cerita basi..rasa bersalah je..so kita burn jela cerita basi tu yer..insyllh next update akan ada story baru..itu pon kalau idok bz ler..tehehe
 
ok la..jumpa lagi.. tata
 
 
hai..gambar takde kaitan..anak kita dah 2 tahun lebih..byk akal dan ragam
 

Tuesday, June 2, 2015

Swiss Garden Hotel & Residences Melaka | Short Vacay Part 2

salam...
kemain sampai part 2..padahal duduk 1 malam je..haha, cerita pon delay sebab minggu lepas Fayedh demam, aku byk EL..ni Alhamdulillah dah ok, tinggal batuk selsema je degil x nak berambus..hehe so pagi tu mcm biasa breakfast..gambar xde sbb kelam kabut dgn Fayedh..makanan di so so jela..x sedap mana pon..pilihan boleh tahan byk tp rasa adalah kureng ikut tekak aku..lepas sarapan naik bilik tukar baju swimming si Fayedh, terjun pool lagiiiii..bagi die puas kaw2 ye..x yah tido pagi tu, so thgri ko blh tido..tehehe

video
nah iolls share video sikit


lepas berendam ajak naik buat drama swasta lagi..melalak2 sampai naik lift x berenti2, sampai bilik pon melalak lagi, mandi pon melalak2..lepas mandi sumbat susu baru diam..hehe,paksa tido kejap x nak..dok ulang alik bilik nenek x sudah2..sudahnya kemas2 barang terus check out..
 
sebelum pegi lunch singgah hatten square jap nak pegi H&M (maklum ler seremban xde H&M) beli baju bajan dak Fayedh sikit..

sampai hatten square sementara tunggu bapak die parking buat drama lagi nak cikidis..adoihhh terus ambik je dari kedai tu, terpaksa la mak bayar kan..lapa rupanya..tu baju sepupu die, baru lahir x jumpa2 lagi..baju gegirl kan blh meroyan kalau tgk..
lepas nyopping terus nak pegi lunch kat Perhentian Kuih Kampung, Ujong Pasir..kawan2 Melaka ckp asam pedas die sedap..so jom cuba..sementara nak sampai si Fayedh dah tido..x sempat nak bagi makan..kesian anak mak..ngantok n penat sgt la tu, pagi x tido..xpelah, blh makan dgn aman damai kihkih

sampai..ko jgn Tanya aku kat mana tempat ni..aku waze je hehe

kuih muih byk pilihan




selain kuih muih kampong, ada jugak popia, cucur udang, tauhu sumbat dan lain2

nahhh,,ni lagi lazat..hehehe, panas2 pon die blh lena..aihhh syoknya mama makan

nyum2

mmg sedap asam pedas die..pekat likat cukup rasa masam pedaa die..ni ikan jenahak..amik 2 potong..aku dgn mak, x nak kongsi2..hahah

en suami amik daging tetel..pon sedap die cakap
ada lagi amik sayur goring dan ulam2an mmg die bagi foc..ok la, cuma tempat je panassss..Fayedh beli bungkus je nasi dgn telur dadar..pastu otw balik plan nak pegi BAK kejap nak beli baju raya en suami dan Fayedh terus..malas nak pegi2 time bulan puasa..beli siap2 senang..smpai BAK baru Fayedh bangun

try test size..ok cunn size 2..kemudian2 nnti alter tgn..siap dapat duit raya lagi dari atok hehe, macehhh..setel baju anak dgn suami..baju mak yg x setel2..hehe, tahun ni berani mati je x tempeh, nak beli siap je..tp x beli2..

lepas setel semua, terus balik, Fayedh makan dalam kereta je..sampai seremban dah petang..penat jugak la bercuti bawak anak ni..baru sorang, kalau 5 org cmno la kan..hehe, ok la sekian sahaja,,tata


Thursday, May 28, 2015

Swiss Garden Hotel & Residences Melaka | Short Vacay

salam..sebelum entry ni membusuk baik aku cerita cepat2..plan nak pergi dah lama sebelum habis final exam lagi..pastu puas carik tarikh x tau nak pergi bila..sudahnya 22 May jugak yg terpilih..rasa  bersalah kat anak sbb asik terperap je duduk rumah..mak bapak bz x menentu..bapak nye la yg paling bz..aku bz masa nak exam hari tu jela..dah habis exam duduk rumah terperap pon bosan jugak..sian kat anak tu ha..pusing2 dalam rumah je..so amik jugak cuti 1 hari pegi bawak die jalan2..mula2 nak pegi ahad tp hotel fully booked..sabtu pon penuh, jumaat je yg ada..nak duduk 2 malam pon x blh sbb sabtu tu dah penuh..so amik 1 malam jela,, jadilah daripada xde..kali ni aku bawak mak sekali amik 2 bilik..

sampai2 dah nak dekat pukul 3pm..masa booking aku ada mintak connecting room, tp masa dtg die kata dah habis..so agak buang masa kat situ menunggu die carik bilik yg available..hotel punye la besar yer tp blh habis jugak..hotel ni ada 3 block, 1 hotel, 1 residences, 1 lagi aku rasa die jual unit tu kot..mmg pening masa carik parking yer..pastu hotel ni ada mall..mmg hazab tang parking nk crk block kita..sbb mula2 kitorang park kat hotel, dah tu bilik xde, die kata kat residences je ada connecting room, aku kata ok lah, mana2 pon boleh..4 lebih jugak baru dapat masuk bilik...phewww!
 
hotel ni baru bukak December lepas so mmg semua pon baru..rate harga dlm 200++ without bfast..tp aku pakai gomen rate dapat rm202 nett with bfast for 2 person...2 bilik jadi rm404 nett with bfast for 4 person..untung di situ..sbb kalau xde gomen rate rm300 nett with bfast..location hotel ni blm sampai pekan Melaka..area2 kg Morten je..mmg tepi sungai betul2..



mamat ni paling happy..aku yg hazab nak kawal main tongkat nenek die pulak..habis kena semua org

connecting room dapat 1 king bed 1 twin bed..so twin bed dpt kunci dulu sbb bilik lagi 1 blm siap kemas..nenek tido sini yer

bilik luas la..nak tambah extra bed pon aku rasa x sempit

toilet pon bersih.separate shower

ni bilik kami bertiga..katil king bapak luas yer..kalah katil rumah iolls...ehh mmg tempeh khas eh?besar nak mamppp

masalah die tv mcm ke bawah sgt..kenapa ko x gantung eh?aku tgk yg hotel punye bilik deluxe helok je gantung kat dinding

toilet sama je rupa die

ada shower
 
haa aku rasa block kiri ni yg dijual..yg lagi 1 tu hotel..residences yg aku stay ni ada 42 floor, tinggi kot..aku dpt 24 pon mlm2 angin kuat bergegar2 sliding

infinity pool

kids pool..heaven la utk budak2 terutama anak aku..haha..ni salah satu sbb pilih hotel ni



ko tgk muka bangga tu


syoknyaaa..die mmg x takut air..samapi2 terus mengelinjang nak masuk pool..tp air die sejuk sgtt..sbb tingkat 9, angin pulak kuat


tp die wat lek wat pis je..cuba mandi kat rumah, air sejuk menjerit2 suruh tukar air panas

pelampung kempis sbb malas nak pam smpai tegang..dah lambat..




hoihhh meriah la budak2..payed smpai buat drama x nak naik




dekat pukul 7 jugak la baru naik..puas pujuk..bibir dah biru2 kesejukan ko x nak naik2 yer..ptg tu mmg die x tido la..mlm tu plan nak pegi makan lepas tu nak naik river cruise, sekali tgh makan payed dah tido, xleh buat apa dah,,die kalau ngantok sgt buat apa pon x nak bagi die tido x blh ye..die akan hanginnn..so tidolah nakkk..hari pon hujan x leh nak naik cruise..lain kali la kite pegi..

malam tu makan belakang hotel je..kat kg morten..aku baca blog ramai cakap mee rebus die kebabom babommm..so haruslah cuba..puaslah carik x jumpa kedai nya..ingt kan gerai besar..rupanya rumah2 kat kg morten tu je..padahal dah lalu, tp x nmpk signboard..hahah, sebelah rumah morten yg femes dengan bumbung tulis merdeka tu je..mlm tu pulak hujan, mmg pack la..org ramai
 
hambikk..mmg sedap ye..x tipu..aku order mee rebus ayam,mak mee rebus biasa, en suami amik nasi lemak..tiba2 menyesal x ambik mee rebus.hahaha, order pulak bungkus lagi 1 makan tgh malam..mihmihmih


ada jugak order roti bakar sbb ingt fayedh nak makan, sekali dah tido, mak die la telan..order jugak roti bakar mortern ni tapau bawak balik..sedap ya ampunnnnnn! teringat2 smpai sekarang..nasib x mengandung, kalau x mau pegi lagi weekend ni..hehehe
balik hotel tu letak fayedh kat bilik mak jap nak ronda mall bawah, time tu pon dah nak dekat pukul 10..round2 kejap tgk xde apa sgt..kedai pon byk dah nak tutup..so naik bilik siap2 nak membuta..

nnti sambung ek..

Thursday, May 14, 2015

Bayu Village @ Senawang

salam semua..sorry lama menghilang..bz satu hal, pastu pc ofis ni x tau la kenapa x blh baca pulak bila aku connect hp..so gambar semua x dapat masuk...hari ni try boleh pulak..hehe, ok lah cerita2 basi aku malas nak update balik, kite proceed cerita baru jela ek..

mlm tadi pegi makan2, dah lama dok usha je kedai ni..dah la tepi jalan pastu tiap2 malam pulak full..kereta penuh je tiap2 hari..malam td baru berkesempatan nak pegi try memandangkan jadual laki aku yg bz menggila tu..so Bayu Village ni terletak di jalan Paroi-Senawang..alaa sederet dgn nasi arab damsyik n burberbyte tu..kalau x tau jugak sila lah waze..hahaha..lps maghrib je kitorang terus gerak, nasib x ramai masa tu,,mmg lengang blh pilih meja..tempat pilih ikan pon xde org..so dgn aman nya kitorang memilih


pilih pilih..seafood semua fresshhhh

si pari pari pon ada

see..lengang gilaa...by 8.20pm org dah start meramai..nak pilih ikan pon kena berator

cmni aaaaaa
so,,air budak waiter akan amik order kat meja..makanan kena pegi station ikan tu dan order kat sana,, nak masak apa, Nasik semua kat situ..malam tadi kitorang order nasi putih 1 n nasi goreng cina 1..nasi goreng die x byk choice, nasi goreng cina dengan nasi goreng sambal x silap aku.. tu je..makanan pulak kitorang order mcm kat bawah ni..

sotong goreng tepung..sedappp..sotong lembut x liat, yg penting kuah cicah die tu sedappp

butter prawn..pon sedapppp..memula nak amik yg creamy tp yg lain2 x suka. so amik jela yg kering ni..udang pon sedap, manissss


ni ikan pari bakar..sedapp jugak..die bakar x jadi kering..juicy2 gitu..

ni siakap..pon bakar..sbb baru lagi makan yg macam 3 rasa..ni pon okay..ikan manisss
gambar sayur lupa nak ambik..hehe, ada jugak nasi lemak die letak kat meja2..so aku mmg recommend la tempat ni..x payah nak pegi Melaka dah carik ikan bakar..next time nak try ikan masak2 pulak mcm steam lemon ke, n ketam2..makin malam makin ramai org sampai kena tambah meja kat luar..hari biasa tu tau.,kalau weekend lagi pack kot..total harga malam td rm127++..bagi aku affordable lah harga tu sbb pueh hati makan sedap..

ok, jumpa lagi tata

Thursday, February 26, 2015

Melur & Thyme KLCC

salam..
sebelum ke Aquaria haritu kami makan dulu..dah lama nak try si Melur ni tapi byk sgt halangan dan rintangan nak pegi..haha gitu..so pada hari berkenaan no excuse..nak jugak makan kat Melur..lagi pon mmg dah time makan Fayedh..kang meroyan pulak laparrrr..die x blh makan lambat yer, nanti masuk angin, ptg sikit kang ko siap die muntah!

model baru..restoran ni berdepan je dgn Harrods cafe

buku menu..Fayedh makan bekal..tp x habis pon, biasalah, makanan mak pak die jugak yg sedap
masa pegi tu dah fikir mesti ramai gila org..tah2 kena q, tp nasib baik, x de org sgt..budak waitress tu siap boleh melayan2 si Fayedh..jom tgk pilihan makanan kitorang

appetizer..tomato salsa dip..served with nachos..rm17..aku suka kuah tomato salsa tu..sedapp..Fayedh asik mintak popok2 pastu habis berterabur..bukan makan..

deep sea aglio olio..rm37..en suami punya. rasa ok, tp mcm masin sikit..rasanya sedap lagi kat Jibby & Co..

grilled herb chicken rm29..sos die tu sedap..ayam perap sempurna, mula2 makan ok la..pastu lama2 jadi muak pulak..Nampak sikit tapi bercinta nak habiskan


budak buat kacau..x penah tenang mama papa nak makan..eii geramm!kitorang lepak luar je, sbb Fayedh suka buat sepah
overall so so jela..tp byk lagi menu2 lain yg boleh cuba..antaranya peking duck, duck satay, crispy chili baby crab, carbonara with smoked duck...aku ni x makan duck..Tanya en suami die x teringin pulak nak makan masa tu..so mungkin la kena repeat kot..ke x payah?ntah la..hahaha..lepas makan terus g Aquaria..gambar resto xde..boleh carik kat blog2 lain mungkin..hehe, ok la sekian sahaja..tata